El concurs del mural Jujol rep les propostes de 27 artistes

El mural santjoanenc, una iniciativa emmarcada en la commemoració de l'Any Jujol140, es pintarà a la mitgera d'un edifici situat al carrer del Bon Viatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha rebut les propostes de 27 artistes nacionals i internacionals en el concurs per a la realització d'un mural de grans dimensions sobre Josep Maria Jujol, una iniciativa que s'emmarca en la commemoració de l'Any Jujol140. El mural es pintarà a la mitgera d'un edifici del carrer del Bon Viatge de Sant Joan Despí i estarà inspirat en la figura de l'artista, un referent del modernisme català. Dels 27 artistes que s'han presentat al concurs, 13 són de Catalunya; 9 de la resta d'Espanya, i 5 de diferents punts del món com Itàlia, Brasil, Sèrbia o Mèxic.

Sala Ocellets Can Negre 2

Comissió
Una comissió de valoració, formada per representants de l'Ajuntament i de la Fundació Contorno Urbano, examinarà totes les sol·licituds presentades i seleccionarà l'artista guanyador, que serà l'encarregat d'executar el mural. Per fer la selecció, el jurat tindrà en compte la trajectòria curricular i la formació acadèmica i artística; la participació en exhibicions, esdeveniments, festivals i exposicions; l'originalitat i la creativitat en el plantejament i/o el desenvolupament; l'obtenció de beques, premis i residències durant la trajectòria artística, i el treball continuat en la realització d'intervencions murals en l'espai públic.

Un cop seleccionat, l'artista guanyador treballarà l'esbós del mural, amb la previsió que l'obra es comenci a pintar després de l'estiu. L'artista seleccionat rebrà una dotació econòmica de 6.000 euros per la seva intervenció.

Capella Can Negre 2

El mural es pintarà a la mitgera de l'edifici situat al carrer del Bon Viatge, número 2, al peu de la plaça de l'Ermita, i estarà inspirat en la figura de Josep Maria Jujol, artista multidisciplinar i autor de joies arquitectòniques com Can Negre i la Torre de la Creu, a Sant Joan Despí.

L'obra serà un nou símbol, en aquest cas d'art urbà, per recordar l'empremta que Jujol va deixar a la ciutat i per commemorar l'Any Jujol140, un moviment cultural, social i artístic impulsat per Sant Joan Despí per reconèixer i posar en valor la figura de Josep Maria Jujol en el 140 aniversari del seu naixement.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix