S'estrena la sardana dedicada a l'Any Jujol140

Es tracta de Vitralls encantats, homenatge al llegat de Josep Maria Jujol que es va ballar per primer cop el diumenge 19 de maig a la plaça de Catalunya, al davant de Can Negre

La Colla Sardanista de Sant Joan Despí ha dedicat una sardana a l’Any Jujol140. Es tracta de Vitralls encantats, la sardana d'homenatge al llegat de Josep Maria Jujol que s'ha ballat per primer cop el diumenge 19 de maig a la plaça de Catalunya, al davant de Can Negre, un dels edificis de Jujol a la ciutat baixllobregatina. Aquesta sardana és la contribució de la Colla Sardanista a l'Any Jujol140. L'objectiu era fer un homenatge al llegat de Josep Maria Jujol com a arquitecte, dibuixant, dissenyador, pintor i docent modernista.

D68C70pXYAUhpNA

L'entitat va encarregar la partitura al compositor Antonio Luis Fernández, que ha compost una peça molt alegre. Com explica l'autor, Vitralls encantats és una sardana "inspirada en Jujol, en l'ús enginyós de la forma i el color, la representació de les formes de la natura i la reutilització de materials de rebuig.”"De la mateixa manera que Jujol feia servir elements inhabituals a les seves creacions, efectes visuals i jocs de colors als vitralls, jo vull expressar amb una metàfora auditiva com la música pot donar vida i color a l’ànima amb una sardana amb espurnes de felicitat", segons Antonio Luis Fernández i Ortega.

D68C70tXkAATjrM

La sardana de l'Any Jujol140 s'ha ballat per primer cop en la diada sardanista organitzada el 19 de maig a la plaça de Catalunya al so de la Cobla Ciutat de les Roses i amb l'edifici de Can Negre de fons.

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix