Es presenta el 29è Festival Internacional de Titelles de Gavà

Se celebrarà del 10 al 12 de maig sota la direcció artística de la Fundació Xarxa

Gavà acollirà, del 10 al 12 de maig, una nova edició del Festival Internacional de Titelles que organitza per l’Ajuntament de Gavà sota la direcció artística de la Fundació Xarxa. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha manifestat durant l’acte de presentació que “es tracta d’un Festival que cada any atrau major nombre de persones no només de Gavà sinó de la comarca i de Catalunya per la gran qualitat dels seus espectacles. A través de la cultura, a través de les titelles promocionem la nostra ciutat”. Per Sánchez “l’èxit assolit és fruit de la col·laboració entre la Fundació Xarxa i l’Ajuntament. Un treball conjunt que ha possibilitat configurar un Festival que ens diferencia”. L’alcaldessa també ha remarcat l’alta participació de la present edició: “prop 40 comerços decoraren els seus aparadors amb motius titellaires i els veïns de l’entorn de l’Illa també guarniran els seus balcons per donar difusió del Festival.”

titelles gava 2

Vint companyes

En aquesta edició, el Festival compta amb la presència de 20 companyies que oferiran 24 representacions diferents. Enguany a més es recupera la vessant internacional amb grups procedents de Mèxic, Itàlia, Àustria, Rússia i República Txeca a més de les companyies que ens arribaran de Catalunya i País Valencià.

El president de la Fundació Xarxa, Jaume Amigó, ha mostrat la seva satisfacció per l’arrelament del Festival i el suport que té per part de tota la ciutadania. Amigó ha avançat que “enguany el Festival té com a novetat el canvi de format en la jornada inaugural que s’obrirà amb l’espectacle Z, Les aventures del Zorro per donar pas posteriorment al debat obert Autòmats, tradició i actualitat. El relat en l’espectacle de titelles avui”. Aquest debat comptarà amb la participació d’actrius, titellaires, fundadors i representants de companyies de prestigi com Ariadna Ferreira, Emilia Esteban Langstaff, Karin Shäferm, Luca Ronga, Peter Gaffney, Zuzana Smolovà i Toni Rumbau.

01 z les aventures del zorro eudald ferre luca ronga 06

El Festival, igual que edicions anterior, girà entorn un eixos concrets. En aquest sentit Amigó ha avançat que “el ninot serà el punt central dels espectacles i, en concret la seva construcció, manipulació i la creació de les històries”. Amigó també ha ressaltat que “a més de divertir, els muntatges tenen el rerefons de transmetre uns valors i fer reflexionar sobre allò que s’està explicant”. Així, en aquesta edició “recuperem la història del titella clàssic amb espectacles que potencien l’intercanvi cultural, l’origen i els valors de les coses dins un món globalitzat i, la transformació de les coses, de la nostra societat i del nostre entorn” ha matisat Amigó.

Activitats complementàries

El parc de la Torre Lluc serà l’escenari de dues propostes diferents. D’una banda, l’exposició interactiva “Automàtics” de la companyia catalana Red Button. Aquesta mostra neix de l’afany de col·leccionar ninots de plàstic, de la curiositat de desmuntar qualsevol aparell per veure com funcionava per disc o de l’interès per construir coses amb les mans.

02 automatics red button 03

També, en aquest espai central la companyia Titellàrium ens proposa el projecte “El Burro dels Jocs” on es proposa dotze espais on els nens i nenes puguin convertir-se en autèntics titellaires o, el que pot ser més màgic, que puguin endinsar-se en els contes i jugar amb els protagonistes fent servir la seva imaginació.

taller artesans 01

D’altra banda, el Festival compta amb la Fira d’Artesans amb la venda de tota mena de materials, objectes i figures relacionades amb la cultura dels titelles. El certamen es completa amb tallers i els espectacles itinerants.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix