L'església parroquial de Sant Climent ja té un projecte de restauració

La Diputació l’ha lliurat a l’Ajuntament on s’incideix a actuar sobre les pintures murals de gran format situades a l’absis, i també s’ha fet una anàlisi de tot l'edifici per veure les seves patologies i problemàtiques generals

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Sant Climent de Llobregat, el projecte de restauració de les pintures murals de gran format situades a l'absis de l'església parroquial, obra de Joan Torres i Viver i realitzades l'any 1963, i que presenten nombrosos despreniments de material. Conjuntament amb la restauració del mural s'ha fet l'anàlisi de tot l'edifici per veure les seves patologies i problemàtiques generals. L'església de Sant Climent té els seus orígens al segle X, va ser reformada a mitjans segle XI en època romànica i reconstruïda totalment al segle XVIII. Al llarg dels segles XIX i XX l'edifici ha tingut diferents intervencions.

b1efb33e 7410 49ee b051 014e1eb5b571

De l'estudi, realitzat pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), es dedueix que es pot restaurar el mural sense que sigui necessari intervenir immediatament en la resta de la construcció, ja que el seu principal problema és la incompatibilitat de la pintura acrílica amb un suport esmaltat, així com una climatització inadequada, fets que caldrà resoldre en la seva restauració.

Altres actuacions necessàries

El treball també determina que a curt termini caldrà abordar l'eliminació o substitució dels aplacats interiors, la reparació del campanar, la reconducció dels desguassos i baixants, la creació d'un canal de drenatge, la restauració i manteniment de les façanes i la millora de l'aïllament de les cobertes. Donada la manca de protecció de l'edifici també es creu convenient la incoació de catalogació monumental i la difusió amb participació ciutadana per mantenir la vinculació del monument amb la vila i poder seguir servint d'atractiu cultural i social.

19094021

Arquitectònicament, l'església parroquial de Sant Climent de Llobregat, de dimensions notables, és d'una sola nau amb planta basilical de 25 metres de llarg, quasi set metres d'amplada i nou metres d'alçada. L'absis central del presbiteri, decorat amb una pintura mural de gran format presenta nombrosos despreniments de material que han motivat la realització d'aquest estudi.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix