Sant Boi de Llobregat acull la novena edició del Rubrifolkum

L'objectiu és crear nous públics d'aquest gènere musical i enriquir l'oferta musical i cultural santboiana

Sant Boi de Llobregat serà escenari, del 7 al 9 de març, la novena edició del Rubrifolkum, el Tradicionàrius del Baix Llobregat. Concerts, tallers, xerrades i sessions donaran forma a la programació on la gallega Mercedes Peón presentarà el seu nou disc Deixaas el dissabte, 9 de març a Cal Ninyo, tancant una de les jornades amb més accent femení del festival. El Rubrifolkum és un festival de música neo folk creat i gestionat per l'Associació Musical.

Els concerts i tallers

The Cane Peelers, Chundarata, FanFarra, Flowk, Caldo i Mercedes Peón protagonitzaran els concerts a Cal Ninyo, La Masia i la terrassa del Museu de Sant Boi. Carles Belda s'encarregarà de fer un taller de glosa al Casal La Fera Ferotge i amb Marta Gispert i Caterina Canyelles portaran el cant improvisat per diferents bars de Sant Boi convidant al públic a sumar-s'hi i glossar. Un taller de danses de l'Aragó, un taller de ball folk, una xerrada i exposicions de luthiers arrodoneixen la programació.

51503076 2211701625519607 1806750513585192960 n

Coincidint amb els actes commemoratius i reivindicatius del 8 de març, el Rubrifolkum proposa una taula rodona per reflexionar sobre el binomi dones i música a nivell històric i actual, la invisibilització de la dona, la masculinització de les professions relacionades amb la indústria, i els reptes que tenen les dones, també en aquest sector. D’altra banda, el dissabte, 9 de març, a les 18 h, a Cal Ninyo es comptarà amb la periodista Queral Castillo moderant la taula amb la cantant i músic Leticia Martín, la també periodista cultural Neus Molina i també la llicenciada en filosofia i postgraduada en cant Georgina Rabassó.

ball de carnaval

51345962 2212509468772156 4179900685438943232 n

Amb l'objectiu d'apropar el folk a tots els segments d'edat, el Rubrifolkum reitera la seva ofertaal públic familiar amb el concert-vermut de Flowk, un trio que s'endinsa al món de l'harmonia com un mar de possibilitats, a través de composicions pròpies i peces de ball folk.

Aquest festival va néixer l'any 2011 per donar a conèixer les propostes de renovació de la música d'arrel que es fa al nostre País, arreu de l'Estat, l'estranger i apropar-la a la ciutat de Sant Boi i a la comarca del Baix Llobregat, amb l'objectiu de crear nous públics d'aquest gènere musical i enriquir l'oferta musical i cultural santboiana.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix