Avui s’estrena el ‘Belén Viviente’ al parc de Sant Pancraç

Hi participen un centenar de persones voluntàries i és una de les activitats més multitudinàries del Nadal a Sant Joan Despí

Del 24 al 27 de desembre (de 18.30 a 20.30 hores), un centenar de persones voluntàries donaran vida al Belén Viviente del Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre, que es podrà visitar al parc de Sant Pancraç. El Belén Viviente de Sant Joan Despí convida a fer un viatge de més de 2.000 anys enrere en el temps, tot recreant les escenes més significatives del pessebre i oficis tradicionals de l'època.

nadal 2 belen viviente

Fa 27 anys que el Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre organitza el Belén Viviente de Sant Joan Despí, una activitat molt estimada per la ciutadania i on podem veure el Naixement de Jesús, la arribada dels Reis Mags o l'adoració. La ubicació és un lloc ideal per recrear aquestes escenes envoltades de naturalesa, facilitant una ambientació molt verídica on no hi falta de res: animals, una sínia que mou l'aigua d'un petit riu o persones preparant el pa. El pessebre vivent s'ha convertit també en una petita mostra d'oficis artesans ja que hi trobem des de forners, a ferrers o llenyataires. La caracterització dels personatges i la seva indumentària són els propis de l'època.

3 1 belenviviente

El pessebre vivent, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, és una de les activitats més multitudinàries del Nadal a la ciutat i cada any rep milers de visitants, tant del municipi com d'altres punts de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. L'esdeveniment va néixer al si del Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre. Les primeres edicions es van celebrar a la seu de l'entitat fins que, a causa de l'auge del pessebre, es va traslladar a un altre emplaçament de majors dimensions.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix