S’edita un llibre divulgatiu sobre Jujol amb suport d’Aigües de Barcelona

La publicació vol ajudar a la difusió de l'obra d'una de les figures més destacades del Modernisme català i s'emmarca en la commemoració del 140è aniversari del naixement de l'arquitecte que es promou des de Sant Joan Despí

 

L'Ajuntament de Sant Joan Despí, amb el suport d'Aigües de Barcelona, ha editat 'El geni de les formes. Josep Maria Jujol i Sant Joan Despí', un llibre divulgatiu que reivindica la figura de Josep Maria Jujol, un artista total que no sempre ha rebut el reconeixement que es mereixia. El llibre és una de les propostes vinculades a la celebració de l'Any Jujol140, una commemoració a la qual està adherida Aigües de Barcelona.

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i el director general d'Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, han presentat el llibre en un acte que ha tingut lloc al Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí. A la presentació també hi han participat la redactora del llibre, Maria Coll, i el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, Àlex Medrano.

Llibre Jujol 2

'El geni de les formes. Josep Maria Jujol i Sant Joan Despí' és l'homenatge de Sant Joan Despí a un virtuós de l'arquitectura i d'altres disciplines artístiques com el dibuix, la pintura, l'escultura o el disseny que va deixar un extraordinari llegat a la ciutat i que ha impregnat el caràcter del municipi.

Tres capítols

El llibre està dividit en tres capítols. El primer, 'Jujol, arquitecte', repassa la trajectòria de l'artista des de la seva infantesa fins a la seva mort, tot passant pels estudis a l'Escola d'Arquitectura, la col·laboració amb Antoni Gaudí, els primers treballs en solitari i les principals obres que va fer arreu de Catalunya.

El segon capítol, 'Jujol i Sant Joan Despí', arrenca en el primer contacte que l'artista va tenir amb Sant Joan Despí i continua amb les diferents intervencions que va fer al municipi -prop d'una setantena-, amb una anàlisi de les més destacades (la Torre de la Creu, Can Negre, la façana de la Casa Rovira, Cal Passani, la Torre Jujol, la Torre Serra-Xaus i la decoració de l'església de Sant Joan Baptista). El llibre inclou entrevistes al fill de Josep Maria Jujol i a persones que viuen o han viscut en cases dissenyades per l'arquitecte.

I el tercer, 'El llegat de Jujol', relata la manca de reconeixement de la seva obra durant molts anys i com en les darreres dècades s'ha anat posant en valor gràcies a una tasca ingent de divulgació i de recuperació del seu llegat.

Llibre Jujol 3

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha apuntat que el llibre "fa entendre molt millor el que va representar l'obra de Jujol, tant des del punt de vista arquitectònic com artístic i fins i tot social. Una obra visual i entenedora, però també rigorosa i tècnica que permet fer un interessant viatge per l'univers Jujol."

Per la seva banda, el director general d'Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, ha destacat que "calia fer un reconeixement a un artista que ha deixat un gran llegat i que per a molts era un desconegut". Segons Escudero, "Aigües de Barcelona és una empresa molt arrelada al territori que, a més de donar un servei a la ciutadania, vol anar més enllà de la seva feina i contribuir al progrés del coneixement cultural."

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
236

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix