Torra: “No renunciarem a defensar el nostre dret d’autodeterminació”

 El president de la Generalitat ha inaugurat el III Congrés Internacional Matrix 2018, la Conferència Mundial de Museus de Matemàtiques a Cornellà de Llobregat


El president de la Generalitat, Quim Torra, ha alertat  aquest matí a Cornellà de Llobregat que tenim una veritable necessitat social que més joves escullin estudis en àmbits com la ciència i la tecnologia”, davant els reptes de futur que tenim com a societat. El cap de Govern ha fet una crida a treballar per “augmentar les vocacions” en aquests àmbits, perquè, ha advertit,  la revolució digital que vivim afecta i afectarà de manera molt significativa el mercat laboral premiant aquests estudis.”

El president de la Generalitat s’ha adreçat amb aquestes paraules als més de 150 participants en l’acte de presentació del III Congrés Internacional Matrix 2018, la Conferència Mundial de Museus de Matemàtiques, que s’ha celebrat aquest matí a l’Auditori Àgora del Museu Agbar de les Aigües, al municipi baixllobregatí. El Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) és coorganitzador d’aquesta trobada d’experts mundials, juntament amb The National Museum of Mathematics de Nova York (MoMath), la qual cosa suposa un reconeixement internacional a la tasca que l’organisme català està duent a terme des de fa més de dotze anys.

El president ha explicat, durant la seva intervenció, que el Govern, a l’igual d’altres executius del món, impulsa el programa STEAMcat (Science, Tecnology, Engineering, Art and Mathematics).  I ha insistit que cal també “la participació de les empreses i entitats del sector a l’escola” per promoure la difusió de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques a la societat.

Dqq1lNHXQAA441r

 “No renunciarem a defensar el nostre dret d’autodeterminació”

En el decurs de la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha volgut explicar també als assistents “la situació política d’excepcionalitat” que viu Catalunya. El president els ha detallat que al nostre país hi ha presos polítics i exiliats des de fa un any, “pel simple motiu d’haver convocat un referèndum perquè els catalans poguessin expressar-se a les urnes i decidir si Catalunya havia d’esdevenir un país independent” . Quim Torra ha qualificat aquesta situació de “dolorosa”, però ha assegurat que “no renunciarem a defensar el nostre dret d’autodeterminació.”

Tres dies de sessions

Les sessions d’aquest Congrés Matrix se celebraran durant els dies 29, 30 i 31 d’octubre en tres seus diferents, al MMACA, a Cornellà; al Museu de les Aigües, i al CosmoCaixa, a Barcelona. La trobada està adreçada a Museus de Matemàtiques de tot el món, a entitats i persones dedicades al disseny, creació i exposició de mòduls, amb el propòsit d’intercanviar idees entorn als treballs dels museus de matemàtiques i a les activitats de divulgació matemàtica en tots els àmbits.

En el decurs de l’acte de presentació del Matrix (Mathematics Awareness, Training, Resource, and Information Exchange), a més del president Torra, hi han intervingut la directora general del Museu de les Aigües, Sònia Hernàndez; el director de l'Àrea de Divulgació Científica de la Fundació La Caixa, Jordi Portabella; la directora executiva del MoMath, Cindy Lawrence; el vicepresident del MMACA, Guido Ramellini, i l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón. També hi han assistit  el president del Museu de Matemàtiques de Catalunya, Josep Rey, i el secretari de Matrix, Sergio Balmonte, entre altres autoritats.

Visita institucional a l’Ajuntament

Després de l’acte de presentació de Matrix, el president de la Generalitat ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, on ha estat rebut per l’alcalde, Antonio Balmón, amb qui s’ha reunit per espai d’una mitja hora. El cap de l’Executiu ha signat també el Llibre d’Honor del consistori.

Dqq 5s2WwAABH7C 

Redacció / Fotos: Rubén Moreno-Matrix 2018-Museu Agbar

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix