Esparreguera acollirà la primera Fira de la Passió de Catalunya

Se celebrarà els dies 16 i 17 de febrer de 2019 amb l’objectiu de potenciar el comerç local, augmentar el vincle amb les entitats de cultura popular de la vila i divulgar el patrimoni treatral i cultural del municipi

La Fira de Festa Major d’Hivern d’Esparreguera esdevindrà la primera Fira de la Passió de Catalunya el cap de setmana del 16 i 17 de febrer de 2019. Així ho ha confirmat el regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, qui ha manifestat que l’objectiu de la nova fira serà potenciar el comerç local, augmentar el vincle amb les entitats de cultura popular de la vila i, al mateix temps, divulgar el patrimoni teatral i cultural d'Esparreguera.

La primera Fira de la Passió es durà a terme el cap de setmana posterior al de la celebració de Santa Eulàlia, patrona d’Esparreguera, fet que, segons el regidor Ortí, “permetrà allargar la celebració de la Festa Major d’hivern i potenciar les activitats de les entitats de la vila”. Aquest nou enfocament parteix de la iniciativa presentada per La Passió, Esparreguera Comerç i la Federació d’Entitats de Cultura Popular Catalana d’Esparreguera amb l’objectiu que la festa arreli més entre la població.

idApartat50

Segons Emmanuel Ortí, l’aposta per la Fira de Passions “permetrà enfortir el vincle amb les entitats del municipi, potenciar el comerç local i alhora donar visibilitat al llegat teatral de la població”. Per al regidor de Cultura, “la fira ha estat tradicionalment molt concorreguda, però no ha arrelat del tot entre els esparreguerins. Amb aquest canvi volem que la gent del poble se la senti seva i creiem que aquest nou format hi ajudarà.”

La Fira de Passions estarà ambientada en l’any 0 i comptarà amb la representació al carrer de diferents escenes del drama sacre. A la plaça de l’Ajuntament es concentraran els estands dedicats a informació sobre les diferents passions i hi haurà dues activitats estrella: una cercavila que representarà l’entrada a Jerusalem i la desfilada dels Armats, els soldats romans de Tarragona.

esparreguera4028

Nova temporada

La Fira de la Passió serà el tret de sortida per a la nova temporada de representacions, que començaran el 10 de març. Manel Roca, membre de la Junta de La Passió d’Esparreguera, ha explicat que “s’espera que la coincidència de la primera Fira de la Passió amb la celebració del 50è aniversari del Teatre de la Passió incideixi en una millor visibilització de La Passió, i les Passions”. No en va, a la Fira de la Passió s’ha convidat a la Federació Catalana de Passions, entitat que agrupa vuit municipis, i a Europassions per si volen participar amb alguna representació o a través d’un estand informatiu.

Altres activitats

L’objectiu, segons Manel Roca, “és implicar al màxim nombre d’entitats del municipi en la fira del 16 i 17 de febrer”. Per això s’està treballant en un programa que inclogui obres de teatre, projeccions de cinema relacionades amb la temàtica de Passions i visites dramatitzades a punts d’interès turístic del municipi. També es vol organitzar un concurs fotogràfic puntuable per la lliga fotogràfica i un concurs d’Instagram.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Esparreguera

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
151

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix