Castells: “Cal mantenir i preservar el nostre patrimoni”

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va inaugurar les obres de restauració de l'ermita de Santa Eulàlia de Begues

El president de la Diputació de Barcelina, Marc Castells, va assegurar durant la inauguració de les obres de restauració realitzades a l’ermita de Santa Eulàlia de Begues que “és important mantenir i preservar el nostre patrimoni, perquè això forja la nostra identitat local però, alhora, també cohesiona la nostra societat”. En aquest sentit també va afirmar que la Diputació “té una experiència de més de cent anys en el seu Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, creat a l'època de la Mancomunitat amb Prat de la Riba”. A més, Castells va recordar que “seguim la nostra tradició de creure que el patrimoni arquitectònic, el patrimoni artístic, és el que configura les identitats locals”.

5bd13797 33b7 40d3 9bcc 023e4e319223

b7f48076 99e5 4fd0 ad95 7c733b29e181

Les obres de restauració l'ermita de Santa Eulàlia, temple d'època barroca (segles XVII– XVIII), han comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb una inversió de 119.000 €. Les obres han consistit en la renovació de la coberta i accés, la restauració del retaule, dels paraments interiors i del cor; la reparació de la façana i finestres, així com la recuperació i preservació de les restes romàniques aparegudes durant les tasques de reforma prèvia.

c912a815 25bd 417f 89da d6f380edae81

També s'ha dut a terme la instal·lació d'un sistema elèctric de LED alimentat per plaques fotovoltaiques i d'una xarxa de vídeo vigilància, la construcció d'un lavabo exterior i la neteja del sotabosc de l'entorn i arranjament de l'esplanada exterior adjacent a l'entrada adequant-ne els itineraris i accessos.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix