Inauguració de la restaurada ermita de Santa Eulàlia de Begues

Coincidint amb la celebració de la Festa del Most, aquest diumenge 21 d’octubre es donen a conèixer al públic les darreres millores a l’edifici

L’ermita de Santa Eulàlia de Begues, d’origen romànic, ha estat objecte de diferents treballs de restauració des de l’any 2014, en què fou cedida al municipi per la família Vendrell, propietària en aquell moment, fins a aquest mateix 2018. Aquest proper diumenge 21 d’octubre, coincidint amb la tradicional Festa del Most al municipi, es donaran per inaugurades les actuacions de restauració dutes a terme en diferents fases i amb la subvenció de la Diputació de Barcelona.

Ermita de Santa Eulalia

Quatre anys de treballs

Al llarg de quatre anys s’ha procedit a la restauració dels paraments interiors i del retaule; a la restauració del cor, la instal·lació d’il·luminació interior i la millora de l’esplanada exterior; s’han efectuat treballs de recerca històrica i arqueològica; s’ha renovat la coberta de la nau i la sagristia, a més de restaurar de finestres; s’ha construït un lavabo exterior i, finalment, s’han reparat de les façanes.

L’ermita de Santa Eulàlia, tot i ser històricament de titularitat privada, ha estat al llarg dels segles un dels principals punts de trobada i de celebració al municipi. Allà tenen lloc dues de les principals festivitats de Begues com són la Festa del Most i la Festa de Santa Eulàlia, durant les quals es reparteixen entre els assistents coques beneïdes.

  

Redacció / Fotos: Aj. Begues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix