Sant Just inaugurarà el refugi antiaeri i el mur de la memòria

L’ajuntament baixllobregatí organitza una jornada de portes obertes el proper 8 d’octubre

Vuitanta anys després dels bombardejos de l'aviació italiana a la carretera Reial i un cop acabats els treballs de rehabilitació, el proper dilluns, 8 d'octubre, Sant Just Desvern obrirà les portes del refugi antiaeri que es va construir per protegir la població civil en plena guerra civil. Aquesta recuperació permetrà conèixer, de més a prop, les vivències d'algunes persones del municipi durant els bombardejos de la Guerra Civil Espanyola gràcies a la implicació de diferents artistes locals i la incorporació de noves tecnologies.

superior memoria

Compta amb tres espais –visita al refugi, mur de la memòria i les escultures i siluetes- i una experiència 360º que està vinculada a cinc personatges: un soldat, un home gran, una nena, una dona embarassada i una mestra. Cada personatge té associada una escultura que ha estat realitzada per artistes locals; i un mural dels sentiments i vivències que representa cada personatge.

20180531 130525

Les persones que no puguin ser-hi a la inauguració, tindran altres oportunitats de veure el refugi: el següent cap de setmana, 13 i 14 d’octubre, també hi haurà portes obertes, així com el 27 d’octubre, durant la Nit de Sant Just al Carrer. A banda d’això, es podran concertar visites que es podran sol·licitar a través de la web que s'obrirà properament, i a la qual també es podrà consultar tota la informació històrica i de la recuperació de l’espai.

Aquest és el tercer refugi recuperat al Baix Llobregat –també hi ha a Martorell i a Gavà- i s’incorpora als espais de Memòria Històrica de Catalunya.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Just Desvern

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
220

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix