Restaurats una part dels vitralls de Sant Martí de Tours a Torrelles

El diumenge 23 de setembre es presentaran a la ciutadania en una trobada on es mostraran les millores fetes que daten de principis del segle XX

L'església de Sant Martí de Tours, a Torrelles de Llobregat, celebra, a les 11.15 hores, la finalització dels treballs de conservació d’una part dels seus vitralls.

Els veïns i les veïnes estan convidats a descobrir com han quedat les magnífiques vidrieres, que daten de finals del segle XIX i principis del segle XX. A l’acte, participaran la doctora Sílvia Cañellas, historiadora especialista en vitralls, i Paloma Somacarrero, cap de l’equip de restauradors del projecte.

Vitralls

La necessitat de restaurar aquests vitralls va sorgir en el transcurs de l’elaboració de l’Inventari dels Vitralls Catalans, una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans. Durant l’anàlisi de l’església de Sant Martí de Tours, es van detectar greus problemes en la conservació de les vidrieres de l’espai de culte. El 2016, la parròquia va rebre un primer informe on s’afirmava que els vitralls presentaven diferents anomalies. Del total de 35 vidrieres existents, 10 estaven en bon estat, 18 en estat deficient i 7 en estat molt deficient. A més, la situació presentava un doble risc: les obres podien entrar en un procés de degradació irreversible i alhora hi havia perill de caiguda de vidres a l’interior de l’església.

El 2017, la parròquia va demanar diferents pressupostos i va sol·licitar a l’Ajuntament suport econòmic per tal de fer front a les despeses. Per la seva part, el consistori va sol·licitar una subvenció a la Diputació de Barcelona per a la restauració dels vitralls, que malauradament no va ser concedida. Tot i els entrebancs, la parròquia va decidir seguir endavant amb una primera fase i va restaurar els vitralls en pitjor estat.


Redacció / Fotos: Aj. Torrelles-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix