El Festival Esperanzah! celebra 10 anys amb majoria femenina al cartell

Txarango s'acomiadarà durant una temporada dels escenaris, i Gossos també dirà adéu després de 25 anys de música en el que serà un dels seus últims concerts

El Festival Esperanzah! del Prat de Llobregat arribarà al seu desè aniversari “desbordant” la desigualtat de gènere amb un 70% de representació femenina al cartell i l’equip tècnic, com ha anunciat en roda de premsa el seu codirector Óscar Rando. Per primera vegada, el festival reservarà la programació musical d’una de les seves jornades a les dones, que també integraran la totalitat de l’organització. La festa, que tindrà lloc de l’11 al 14 d’octubre al Parc Nou, acollirà el final de gira de Txarango, que s’acomiadarà dels escenaris durant una temporada amb l’espectacle ‘Abaraka’. També dirà adéu el grup Gossos, que després de 25 anys de música ha preparat per a l’Esperanzah! un dels seus últims concerts.

Dm57FSeXoAYkhR8

El dia 12 s’oferirà “una programació tota de dones, no només sobre l’escenari, sinó també darrere”, en paraules de Rando, que considera aquesta iniciativa com “una gran fita” i opina que la desigualtat de gènere és “un desequilibri històric que la cultura ha d’agafar com a bandera”. La coorganitzadora d”Esperanzah! es Muher’, Amparo Sánchez, ha expressat que aquesta proposta respon a l’objectiu de “fer una discriminació positiva que serveixi de denúncia davant d’aquesta situació on les dones som minoria i seguim guanyant menys que els nostres companys”. Entre les artistes programades destaquen Arianna Puello, AnaTijoux, La Mari i Vinila Bon Bismark.

Circ, humor i solidaritat

El festival, en fase de cooperativització, acull de nou en aquesta edició el Festiclown, que presentarà espectacles de circ i humor. També torna la carpa de fòrum social on s’oferiran xerrades sobre economia solidària, dones i música i refugiades, entre altres qüestions. L’Esperanzah, considerat per l’organització com “la festa de l’economia solidària”, destina la totalitat de l’import de les entrades a projectes solidaris. “No es paga una entrada, sinó que es fa una donació”, ha puntualitzat Rando.

Som per a tothom 620x413

Comiats musicals

Txarango posarà punt final a la gira de dos anys de presentació del seu tercer disc, ‘El cor de la terra’, amb un concert “on passaran moltes coses”, tal com ha anunciat el cantant de la banda, Alguer Miquel. “Hi haurà una escenografia especial; mai hem muntat un ‘tinglado’ com aquest”, ha avançat.

img 20180214 114643 170603 txarango kafe antzokia kYMH U45301094143buE 1126x636RAC1 Web

 2727531 95e700fb

L’escenari de l’Esperanzah també acollirà un dels últims concerts del grup Gossos, que ja va anunciar fa unes setmanes que després de 25 anys de música faria una “parada indefinida”, com ha recordat el seu cantant, Natxo Tarrés. “Estem molt contents de poder venir a l’Esperanzah a fer no només un concert, sinó un concert que serà especial”, ha subratllat. Ebri Knight, Balkan Paradise Orchestra, Las Migas, Buhos i Pupil·les són només alguns de la resta d’artistes que completen el cartell d’un Esperanzah que es proposa en aquesta edició aconseguir 200.000 euros per finançar projectes socials, humanitaris i d’economia solidària.

Redacció / Fotos: Festival Esperanzah!-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix