Participació beguetana a les ‘Festes 31 d’Agost’ de l’Alguer

El municipi baixllobregatí pren part enguany de la celebració com a municipi convidat a través de la Diputació de Barcelona

Ahir dimecres 29 d’agost es van iniciar les “Festes 31 d’Agost”, la commemoració promoguda per l’Obra Cultural de l’Alguer amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, del Parc Nacional de L‘Asinara i del Parc Natural de Porto Conte per tal de posar en valor la cultura algueresa i sobretot la seves peculiaritats lingüístiques i mediambientals.

DlwJZSjXsAIDoyx

Enguany la celebració comptarà amb una notable presència catalana, amb Begues com a municipi convidat a través de l’àrea d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. La representació municipal estarà formada per l’alcaldessa, Mercè Esteve, el regidor de Medi Ambient, Joan Molina, i la directora del Centre Cívic “El Roure”, Teresa Jardí. Pel que fa a la resta de representats catalans hi assistiran també la Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, el vicepresident primer del Parlament de Catalunya, Josep Costa, i el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan-Elies Adell, entre d’altres. Anualment, la celebració a l’Alguer suposa el punt d’inici del programa Poesia als Parcs que promou la Diputació de Barcelona.

DlyiSBnX0AAFTp1

Música, poesia i pintura

La delegació catalana va assistir el mateix dimecres 29 al concert de Yasmin Bradi que es va celebrar al claustre de Sant Francesc. Dijous 30 d’agost 2018, continua la programació amb el cicle Poesia als Parcs, al Museu del Mare de Porto Torres on s’oferirà un recital de poesies en llengua sarda i catalana. Les activitats de les festes es completen el 31 d’agost amb la inauguració de la mostra de pintura “A CARLES HAC MOR, en l’esdevenidor paraparèmic de Carles Hac Mor”, i un nou recital del cicle Poesia als Parcs que tindrà lloc a la plaça Pino Piras.

La mostra de Carles Hac Mor ha estat coordinada des del Centre Experimental de les Arts, Vallgrassa, ubicat també al municipi, i amb el qual l’artista estava especialment vinculat a través de la seva amistat amb el director del centre, Jordi Aligué.

Redacció / Fotos: Generalitat-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix