Augmenta l’impuls a la conservació i divulgació del patrimoni de Martorell

El nou conveni entre l’Ajuntament i el Centre d’Estudis Martorellencs té una dotació de 40.000 euros i es desenvoluparà al llarg de quatre anys

L’Ajuntament de Martorell i el Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) han renovat el conveni de col·laboració per potenciar la recerca, la documentació, la conservació i la difusió del patrimoni històric local. Amb una dotació econòmica de 40.000 euros, amplia la seva vigència i es desenvoluparà al llarg de quatre anys, cosa que permetrà una millor planificació i organització de la recerca i l’optimització dels recursos.

L’alcalde Xavier Fonollosa, ha assenyalat que el nou conveni “permetrà disposar de recerca històrica i patrimonial de Martorell amb un gran rigor científic i multiplicarà les possibilitats de divulgació tant a nivell local, com fora del nostre poble”. Mentrestant, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, ha destacat que el conveni farà possible “una prospecció i investigació en profunditat de tot el que tenim a Martorell, i qui millor per fer-ho que una entitat amb prou solidesa i coneixement del nostre patrimoni com és el CEM”. Per a Rosario Navarro, presidenta del CEM, “aquest conveni ens permet mirar al futur amb confiança, ja que comptar amb el suport d’una institució com l’Ajuntament de Martorell és vital per a nosaltres i ens ajuda a treballar amb més perspectiva.”

Gràcies al nou conveni, l’entitat podrà desenvolupar el Pla d’Actuació i Activitats 2018-2021 del CEM, que inclou el projecte de recerca als jaciments de Santa Margarida i de Sant Genís de Rocafort. També contempla el projecte per al desenvolupament del Sistema de Gestió de la Informació per a la Recerca (SGIR), conjuntament amb altres entitats i institucions.

7ea87180 8ebc 4dd2 ae93 a8d5761e35a6

A més, el CEM es compromet a condicionar i documentar el fons moble de la Farmàcia Bujons, seu de l’entitat de titularitat municipal, a mantenir la base de dades bibliogràfica sobre Martorell i a realitzar la formació en conveni amb la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat del País Basc, ha detallat el vicepresident del CEM, Alfred Mauri.

contenido23878

Amb motiu dels 400 anys del naixement del músic martorellenc Joan Cererols, que es commemora aquest 2018, el CEM aprofundirà en el coneixement de la seva vida i obra, especialment en el context històric referit al Martorell del segle XVII. Digitalitzaran els fons documentals de l’Arxiu Parroquial de Santa Maria de Martorell, a l’Arxiu del Museu Municipal Vicenç Ros i les que s’identifiquin d’interès per a l’estudi a l’Arxiu del Palau-Requesens, dipositat a l’Arxiu Nacional de Catalunya.

5.martorel cem

Així mateix, elaboraran una monografia sobre el Martorell del segle XVII, que esdevindrà una col·lecció sobre la història del nostre poble, amb rigor científic però orientada al públic general.

Redacció / Fotos: Aj. Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
73

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix