Sant Feliu ret homenatge als ‘seus’ 330 treballadors de Seat

L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat vol retre homenatge als treballadors del municipi que es van emplear a la marca automobilística Seat des de mitjans del segle passat fins al començament de la democràcia.

Fonts municipals han subratllat aquest dimarts que “molts ciutadans de Sant Feliu van treballar a l’empresa durant aquella època i van ser protagonistes de la història, perquè de manera solidària es van jugar la seva feina i la llibertat per posar fi a la dictadura franquista i fer possible un futur democràtic”.

Amb aquesta voluntat, l’Associació Memorial Democràtic dels treballadors de la firma automobilísitca ha organitzat l’exposició ‘Seat 1950-1977: L’arquitectura de la repressió’, que s’instal·larà a l’Ateneu Santfeliuenc entre el 19 de gener i el 9 de febrer.

La mostra servirà de marc a l’homenatge que es retrà als més de 300 santfeliuencs i santfeliuenques que han treballat i treballen a Seat. Actualment hi viuen uns 200 empleats i 130 ex treballadors.

Dirigents obrers històrics

L’exposició es completarà amb diverses activitats en què participaran representants sindicals locals i dirigents obrers històrics de l’empresa, com la taula rodona “De l’autarquia al Plan de Estabilización. El paper de Seat”, i dos documentals sobre la dimensió social del 600.

Una trobada de treballadors i ex treballadors de Seat de Sant Feliu el dimarts 31 posarà la nota més emotiva a l’homenatge, han explicat des de l’Ajuntament.

La trobada servirà per a retre homenatge a Antonio Ruiz Villalba, que va morir assassinat per la policia franquista el 18 d’octubre de 1971 per defensar la dignitat i la llibertat de la classe obrera. Des d’aleshores, el Dia dels treballadors i les treballadores de Seat es commemora en aquesta data.

Concentració del Seat 600

Les activitats programades finalitzaran el diumenge 5 de febrer amb una concentració del model Seat 600, en què més de 70 vehicles recorreran diferents carrers de la ciutat.

L’exposició i el conjunt d’activitats són el resultat de la feina conjunta entre l’Associació del Memorial Democràtic dels Treballadors de Seat i de la USLA (Universitat Social, Lliure, Autogestionada), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu i el suport de diverses entitats de la ciutat.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix