L’’Eulàlia’ ja toca les hores al campanar d’Esparreguera

La nova campana té 250 quilos i 70 centímetres de diàmetre i ha tingut un cost final de 17.000 euros

L’Eulàlia, de 250 quilos i 70 centímetres de diàmetre, ja està situada al campanar d’Esparreguera i substitueix a l’Eulària, que va ser despenjada dilluns i baixada fins al cupulí, des d’on ahir al matí es va realitzar el descens fins a la plaça. Al llarg d’un any, la campana donarà les hores més de 200.000 vegades.

esparreguera39361

El cost serà, finalment, de 17.000 euros, 10.000 dels quals corresponen a la construcció de la campana i 7.000 a l’obra necessària per baixar la vella i pujar la nova. La reducció del cost és important, perquè es partia al principi de 30.000 euros, però això no treu decoració: hi ha la imatge de Santa Eulàlia i una inscripció de lloança a la verge, això com el nom del fonedor i una dedicatòria als padrins, donat que per sufragar el cost s’han rebut nombroses donacions i s’han fet actes i activitats de recollida de diners. Al llarg d’un any, la campana donarà les hores més de 200.000 vegades.

esparreguera39362

El president dels Amics del Campanar d’Esparreguera, Josep Teruel, ha explicat a Ràdio Esparreguera que “el matí ha començat baixant l’Eulària, l’antiga campana, i deixant-la a la plaça, on durant una estona l’hem exposat al costat de l’Eulàlia”. Teruel ha estat qui ha instal·lat a l’Eulària, que data de l'any 1581, a la mateixa plaça, el jou nou de fusta que li ha construït expressament.

“La diferència amb la campana anterior, que fa 800 quilos de pes i més d’un metre de diàmetre, és important”, ha explicat també Josep Teruel, afegint que “estarà més compassada amb la dels quarts, i que sigui més petita no vol dir que tingui menys veu.“

Redacció / Fotos: Aj. Esparreguera

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix