L’RCDE Stadium acollirà diumenge més de 5.500 músics d'arreu de Catalunya

L'Associació Catalana d'Escoles de Música culminarà la celebració del seu 25è aniversari amb un gran concert amb una participació destacada del Baix Llobregat

L'ACEM, l'Associació Catalana d'Escoles de Música, entre les quals es troben les del Baix Llobregat, posa punt final als actes de celebració del seu 25è aniversari el  diumenge 10 de juny a les 13.00 hores amb un concert final que comptarà amb la participació de més de 5.500 músics d'entre 8 i 80 anys provinents de 82 escoles de música de tot Catalunya.

30b4d83d fa59 4457 8e53 106c171fdf41

Es tractarà d'un dels concerts més multitudinaris que s'hagi fet fins ara a Catalunya amb músics de totes les disciplines que durant una hora interpretaran diferents temes guiats per la batuta de Manel Camp, que se situarà al centre del RCDE Stadium de Cornellà-El Prat.

Una gran festa

L'objectiu de l'ACEM és convertir el concert en una gran festa de la música que comptarà amb la participació d'un cor de 1.500 cantants, una formació de 1.200 músics de corda fregada (violí, viola, violoncel i contrabaix), una banda amb 1.500 instruments de vent, al voltant de 750 guitarristes i baixistes amb instruments tant clàssics com elèctrics, 300 percussionistes i un grup de 100 ballarins.

5085b439 d7ef 4d0f 9772 4dae9778cae1

1dd0e5c1 36ed 4052 90f8 8be33de7b7cf

A més, la cita també comptarà amb una formació de 300 músics de cobla i tradicionals amb instruments tan variats com els acordions, fiscorns, flabiols, graelles, tarotes o timbals. Dins d'aquesta formació hi ha un grup de 50 alumnes bascos convidats per l'ocasió que són especialistes en la tikitrixa, un instrument tradicional basc similar a l'acordió.

L'ACEM Jazz Band, la banda de jazz conformada per alguns dels joves amb més talent de les escoles de música de Catalunya, també participarà en el concert durant el qual es tocaran vuit temes tan variats com Nostalgia in Times Square, de Charles Mingus, Ibiza Sunshine d'Aupa Quartet o La meva terra és el mar de Lax'n'Busto.

1200px Manelcamp

El concert estarà dirigit pel ja citat pianista, compositor i pedagog Manel Camp i set directors més que s'ocuparan de dirigir les diferents formacions. La direcció escènica anirà a càrrec d'Iban Beltran i les coreografies són obra de Toni Mira, mentre que l'actriu catalana Txe Arana serà l'encarregada de presentar l'acte.

Vuit concerts

Milers de músics i centenars de ballarins han participat durant els últims mesos als 8 concerts que ha organitzat l'associació a diferents punts del territori com Manresa, Lleida, Tarragona, La Seu d'Urgell, Sant Feliu de Guíxols, Sant Cugat del Vallès, Barcelona i Esparreguera.

Esparreguera

L'ACEM ha volgut celebrar aquests 25 anys de trajectòria amb un programa d'activitats obert, participatiu i multitudinari que fomenti la col·laboració entre escoles i potenciï l'intercanvi d'experiències entre els alumnes, fent més visible la tasca de les escoles de música. A més a més, han involucrat la resta de la comunitat educativa (escoles de música i escoles de primària i secundària), professionals de referència del país (grans figures nacionals, músics, tècnics, directors, compositors, arranjadors, etc.), institucions i famílies, amb la voluntat que tothom es faci seva aquesta celebració.

A través d'aquests concerts de celebració, l'ACEM ha volgut mostrar els trets identitaris que les escoles han teixit al llarg  de la seva trajectòria. Després de vint-i-cinc anys, les escoles de música de Catalunya s'han obert a tothom i s'han expandit cap a llenguatges artístics, convertint-se en factors de cohesió de les ciutats i els pobles.

347de1ce 644a 457b 983b 9c0b2fdcbe68

Els concerts han estat dirigits per directors de referència del país com Oriol Saña, Montserrat Meneses, Xavi Grau, Bernat Guàrdia, Albert Gumí, Sergi Vergés, Marcel Casellas, Ángel Pereira, Toni Mira i aquest darrer concert per Manel Camp.

Per arrodonir aquest 25è aniversari, l'ACEM també ha creat enguany l'ACEM Jazz Ensemble, una formació dirigida per Sergi Vergés que està integrada pels 40 alumnes de jazz més destacats d'entre 13 i 18 anys de les escoles de música de l'ACEM. És una formació que neix amb motiu d'aquests 25 anys però que vol tenir continuïtat més enllà del de l'aniversari de manera que els joves alumnes amb més talent de les nostres escoles en puguin anar formant part cada any i es converteixi en una formació de referència del país.

Redacció / Fotos: ACEM

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix