Rigau inaugura avui una escola a Sant Vicenç i un altre a Castellví

La consellera d’Ensenyament visitarà primer la petita localitat del Baix Llobregat Nord (11 hores).

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, amb la regidora d’Educació, Mercè Andreu, inauguraran oficialment les noves instal·lacions de l’escola  Sant Josep. L’acte s’iniciarà a les 12.40 hores amb el descobriment d’una placa commemorativa. A continuació, la Consellera, l’alcalde i la resta de la comitiva visitaran l’equipament acompanyats de la directora del centre, Victòria Hinojosa. Un cop finalitzi la visita es faran els parlaments (13.30 hores).

Les noves instal•lacions de l’escola Sant Josep que s’inauguraran demà van entrar en funcionament el curs escolar 2010-2011. A diferència de l’antiga escola, totes les aules estan en un únic edifici, cosa que facilita la comunicació entre espais. Disposa de més aules, més còmodes i espaioses, totes dotades de connexió a internet i la majoria amb pissarres digitals. També disposa d’un menjador per a més de cent nens i nenes, en cadascun dels torns, i una cuina pròpia que ara introdueix alguns aliments de producció ecològica. El centre està totalment adaptat per facilitar l’accés dels infants i de les persones amb mobilitat reduïda. A més, és un edifici concebut amb criteris de sostenibilitat, domòtic i amb plaques fonoabsorbents als sostres d’alguns espais per mitigar el nivell de soroll. L’escola Sant Josep actualment té 382 alumnes i dues línies per nivell fins a quart de primària, però en dos cursos es completarà aquesta doble línia.

Jornada de portes obertes

El nou edifici de l’escola Mare de Déu de Montserrat –foto- de Castellví de Rosanes  també s’inaugurarà oficialment avui al matí, en un acte presidit per la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau. L’acte, que començarà a les 11 del matí, servirà per donar oficialment per estrenades les instal·lacions, que es van posar en servei el passat mes de setembre coincidint amb l’inici del curs 2011-2012. D’altra banda, el pròxim 28 de gener (dissabte) hi ha prevista una jornada de portes obertes al col·legi de les 11 a les 13 hores.

Les noves instal·lacions han substituït les antigues, situades a uns centenars de metres de distància. El nou col·legi compta amb gairebé 130 alumnes, és d’una línia i ha permès, per primera vegada, poder separar cadascun dels nivells en una aula pròpia. Les instal·lacions són totes a peu pla i tenen forma de lletra “u”. En un dels braços, hi ha les aules i els espais destinats i adaptats a l’educació infantil, inclòs un pati exclusiu per als infants més menuts. Al braç llarg hi ha totes les aules de primària i espais comuns com la recepció, el menjador i la cuina, a més a més de diferents despatxos i la sala de mestres. En l’últim braç hi ha les aules d’informàtica i plàstica, entre d’altres, i també aules per a grups reduïts. L’escola té accés directe a la pista poliesportiva municipal, fet que converteix aquest espai en un element d’ús durant l’horari lectiu tant per a activitats de lleure com esportives.

La construcció d’aquest centre va ser, durant anys, una de les principals reivindicacions de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes. La Generalitat va autoritzar, el juliol del 2009, la construcció de la nova escola i la consignació econòmica per fer-hi front, i les obres van començar a mitjans any 2010. Les instal·lacions es van finalitzar l’estiu del 2011 i es van començar a utilitzar coincidint amb l’inici de l’actual curs escolar.

Redacció – ASVH / ACdR / Foto: ACdR

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix