El Prat alberga una exposició sobre l'evolució del poble gitano

L'exposició 'Gitanos, la cultura dels rom a Catalunya' ha arribat al Prat de Llobregat i s'hi estarà fins la primavera a la seu de la Fundació Catalana de l'Esplai, al barri de Sant Cosme.

La mostra, cedida pel Museu Etnològic de Barcelona, proposa endinsar-se en un recorregut històric per la història i l'evolució del poble gitano, des de l'èxode del poble Rom al seu assentament a Catalunya.

Els continguts de l'exposició són fruit de la recopilació que es va fer dels materials de l'Etnològic, de les aportacions fonamentals dels mateixos protagonistes i dels nous materials recollits durant el treball de camp realitzat expressament amb motiu de l'exposició, han explicat des de la Fundació de l'Esplai.

La mostra té la voluntat de reflectir els trets fonamentals de la cultura gitana:  la importància de la família; el respecte per les seves persones grans; la llengua gitana (el romano); les arts, especialment la música; els oficis i ocupacions tradicionals i actuals, o la religió, entre d'altres.

La Fundació Catalana de l'Esplai, que té seu a Sant Cosme, és una iniciativa sense afany de lucre creada amb la finalitat d'impulsar l'educació en el lleure d'infants, joves i adults. Una fundació que treballa pel desenvolupament i per la millora de la vida i dels ciutadans.

Redacció | Foto: Arxiu  
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix