El Castell, un centre d’interpretació de la història local i la pirateria

L’Ajuntament de Castelldefels rehabilitarà l’escala sud i una de les sales sota coberta amb una inversió d’1,5 milions d’euros

Castelldefels fa enguany noves passes en la recuperació total del Castell. Així, hi ha preparats 1,5 milions d'euros per a dues actuacions que es posaran en marxa aquest any. Es tracta, d'una banda, de la rehabilitació de l'escala sud i d'una de les sales sota coberta; i, de l'altra, de la creació de dos espais d'interpretació històrica: el de la història de la pirateria al Mediterrani, que serà a les quadres de la planta baixa, i el de la història de la ciutat i de la presència de les Brigades Internacionals, que s'ubicarà a l'església del Castell.

castelldefels elcastell 1

El Govern municipal va aprovar el 12 d'abril el projecte executiu de museografia, i, en conseqüència, posarà en marxa la seva creació. El projecte contemplarà, entre altres mitjans de difusió, projeccions audiovisuals, plafons i jocs interactius relacionats amb el Castell, el mar i la pirateria. Els objectius d'aquest centre de difusió històrica al Castell són de caràcter cultural, educatiu i turístic. Per a fer-los compatibles, el tema triat és prou potent perquè, sense deixar de banda el rigor històric, pugi ser atractiu per al gran públic: la pirateria i les incursions a la costa mediterrània.

castelldefels elcastell 2

castelldefels elcastell 3

L'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, exposa que aquests projectes imminents al Castell “faran que la ciutat sumi un nou atractiu a la seva privilegiada proposta turística”. “Als cinc quilòmetres de platja, a la proximitat al Garraf, a l'aeroport i a Barcelona”, argumenta, “ara sumarem aquest centre d'interpretació de la història, un nou pas endavant en el nostre compromís d'acostar el Castell als veïns i veïnes de la ciutat, i als visitants de fora del municipi, així com d'avançar en el nostre objectiu de posar en valor el patrimoni històric”. Per la seva part, la tinenta d'alcaldia delegada del projecte del Castell, Candela López, subratlla que “aquest és un magnífic projecte que ens permetrà continuar gaudint al màxim del Castell i conèixer a la vegada la història de la nostra ciutat. I ens situarà en el mapa com a punt d'atracció turística també pel nostre patrimoni històric”.

 

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix