S’inaugura a Molins l’exposició “Telescopi Assumpció Català”

La mostra, que es podrà veure fins al 23 de febrer, està inclosa dins el marc del Dia Internacional de la Nena i la Dona a la Ciència

El passat dimarts 13 de març es va inaugurar l’exposició “Telescopi Assumpció Català”, el primer amb nom de dona a l’Estat. Aquest telescopi es troba a l’Observatori-Aula del Parc Astronòmic Montsec (PAM) i duu el nom de la física Assumpció Català i Poch, que va ser professora de la Universitat de Barcelona entre el 1953 i 1990, primera astrònoma que va ser professora numerària en aquesta mateixa universitat i primera dona en l’Estat amb el títol de doctora en el camp de les matemàtiques (1971). L’exposició es pot veure del 13 al 23 de febrer a la sala d’exposicions de l’Agrupació Folklòrica (carrer Rafael Casanova, 26). L’horari d’accés a la mostra és de dilluns a divendres, de 18 a 20h.

expotelescop.jpg

L’exposició mostra i explica com es feia recerca als anys setanta i com es fa actualment. Recull també la importància del paper de la doctora Català com a dona pionera en el món de la recerca, obrint pas a futures dones investigadores. Al llarg de l’exposició també es poden conèixer els telescopis de recerca i divulgació del Montsec, al Centre d'Observació de l'Univers.

A l’acte d’inauguració van participar la presidenta de l’Agrupa, Marta Espona, la Regidora de Feminismes i Alliberament LGTBI, lLaura Munt i Dra. Francesca Figueres, professora titular de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona i sotsdirectora de l'Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona (ICCUB), que va realitzar una visita guiada per l’exposició. A més, va destacar que la Dra. Assumpció Català va ser la primera professora titular d’Astronomia de tot l’Estat espanyol.

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix