Esplugues de Llobregat ja té una nova rajola

Amplia la col·lecció dels Museus d'Esplugues basada en el catàleg de la fàbrica Pujol i Bausis

Des d'ahir divendres 15 de desembre, ja es pot adquirir als Museus d’Esplugues la nova rajola de la col·lecció dels museus basada en el catàleg de la fàbrica Pujol i Bausis. És la número 17 de les reproduccions sense relleu.

Aquesta edició es recupera un model modernista produït a la fàbrica d’Esplugues, La Rajoleta, que reprodueix un camp de margarides. La rajola floral corresponia a un dels arrambadors més singulars de la fàbrica. Se'n desconeix l'autor així com les actuals localitzacions de la seva aplicació.

image large

L’Arxiu Municipal d’Esplugues en conserva estergits (plantilles originals) i un projecte acolorit de les rajoles de les dues files superiors de l'arrambador, on consten referències dels colors.

Les rajoles de la col·lecció dels museus són pintades a mà amb el mateix procediment artesanal dels tallers modernistes. Cada any, una de les antigues rajoles és escollida per tornar a la vida en l'època nadalenca. Les reproduccions es poden adquirir a la botiga de Can Tinturé a un preu de 20 euros.

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
176

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix