La 6a Trobada d’Entitats d’Estudis del Baix Llobregat aplega uns 60 inscrits

La jornada va servir per presentar els projectes que estan desenvolupant algunes entitats d’estudis de la comarca

La sala de l’Ateneu Torrellenc de Torrelles de Llobregat va acollir el passat 25 de novembre la celebració de la 6a Trobada d’entitats d’Estudis del Baix Llobregat. Una seixantena de persones es van inscriure per participar-hi. L’acte es va iniciar amb les paraules de Conxita Sànchez, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL).

torbada torrelles

El primer a fer la seva exposició davant els presents va ser l’alcalde de Torrelles, Ferran Puig, que va oferir una xerrada sobre la seva experiència en l’àmbit dels estudis locals, tot recordant els seus inicis com arqueòleg i defensor del patrimoni local al seu municipi natal, Sant Boi de Llobregat. Posteriorment, després d’una pausa, algunes entitats d’estudis de la comarca van presentar els projectes que desenvolupen actualment.

trobada torrelles

La cloenda de la trobada va anar a càrrec de Joan Rigol, expresident del Parlament de Catalunya i fill de Torrelles, qui va fer un repàs de les seves vivències i els canvis que ha viscut el municipi en poques dècades. Rigol va recordar als assistents la importància de no perdre el llegat dels nostres avantpassats i transmetre-ho a les següents generacions, perquè, segons l’expresident, aquesta és la manera de construir un país i una nació.

Un cop finalitzada la jornada, els participants es van apropar al museu de Ca la Cinta on van fer una visita guiada acompanyats de l’historiador local i propietari del museu Miquel Casas.

Redacció / Fotos: Aj. Torrelles de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
78

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix