Dotze finalistes opten a fer el mural la plaça de la Salut

L'última fase de selecció es farà els dies 15 i 16 de novembre amb la presència d'un jurat professional internacional

Gairebé 300 artistes i col·lectius de 42 països s'han presentat a la convocatòria de l'Ajuntament amb Kaligrafics i Contorno Urbano per fer un mural de gran format a la plaça de la Salut de Sant Feliu de Llobregat que simbolitza la lluita veïnal.

Els 12 artistes o col·lectius finalistes són: Axel Void, Borondo, Colectivo Licuado, David de la Mano, Escif, Guido Van Helten, Hyuro, Innerfields, Millo, Otecki, Sabotaje i San. Tots ells hauran de proposar un esbós i una proposta per escrit. L'artista guanyador tindrà una residència artística durant la primavera 2018 i rebrà un premi de 7.000 €.

El comitè de preselecció va puntuar les candidatures segons diversos criteris, com ara el currículum i la formació acadèmica, les beques i els premis rebuts, la realització de murals en espais públics i l'adequació de l'estil i de l'obra a la finalitat d'aquest mural de gran format (400 m2). 

Última fase

L'última fase de selecció es farà els dies 15 i 16 de novembre. Hi haurà la presència d'un jurat professional internacional, format per Jaime Rojo (fundador de Brooklyn Street Art i gestor cultural), Fernando Figueroa (doctor en Historia de l'Art i investigador independent, especialitzat en grafitti i art urbà), Verònica Werckmeister (pintora i muralista), Esteban Marín (president de Contorno Urbano i muralista) i Mònica Campana (cofundadora de Living Walls i cap de projecte de l'exposició d'art urbà Open Source). El jurat tindrà accés a arxius i documents de l'època que els ajudaran a triar l'artista més idoni per a la realització del mural. El procés de selecció coincidirà amb un acte ciutadà i amb una exposició d'arxius històrics sobre el moviment de lluita veïnal a Sant Feliu. 

Aquesta intervenció forma part de la remodelació completa de la plaça de la Salut. El mural simbolitzarà la lluita de les entitats veïnals que, fa 30 anys, van aconseguir la construcció d'aquesta plaça en comptes d'una benzinera. 

Redacció / Foto: Kaligrafics

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
140

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix