Serà el tercer dissabte de cada mes i aquest curs també s’ofereixen visites guiades adreçades als centres educatius
El Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera, seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), obrirà durant aquesta tardor el tercer dissabte de cada mes. Els visitants podran accedir al museu, en horari de 10 a 14 hores, els dissabtes 21 d’octubre, 18 de novembre i 16 de desembre. El preu de l’entrada general és de 3,5 euros. Els mateixos dies d’obertura, a les 12 hores, s’oferirà una visita guiada al Museu. L’activitat té un preu d’1 euro i es recomana fer-ne reserva prèvia a través del web www.mnactec.cat.
Per altra banda, a partir d’aquest curs 2017-2018, s’ofereixen visites guiades adreçades als centres educatius. La concertació de visites escolars es pot fer a través del mNACTEC, al telèfon 93 789 22 44 o a l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
Fins ara el Museu de la Colònia Sedó només obria en format de visita lliure amb concertació prèvia o en jornades de portes obertes amb motiu de diades especials. La posada en marxa de les noves activitats al Museu de la Colònia Sedó s’emmarca en la voluntat del mNACTEC de potenciar aquest equipament.
Història
La Colònia Sedó va ser fundada el 1846 per Miquel Puig i Catasús. A partir de la segona meitat del segle XIX, s’inicià la construcció d’habitatges per als treballadors, i l’ampliació de la fàbrica. Després de la Guerra Civil (1936 – 1939), s’arribà al màxim creixement de la colònia obrera, convertint-se en una de les empreses més grans i importants dins de la història econòmica i industrial de Catalunya, però al mateix temps es van iniciar els primers símptomes de crisi, que es van incrementar a partir del començament dels anys 1970 fins al tancament definitiu de la fàbrica el 1980.
El Museu de la Colònia Sedó se situa en un dels antics espais industrials de la fàbrica. La visita a l’equipament permet conèixer l'estructura, el funcionament d'una colònia industrial i la seva gran turbina, del segle XIX, de 1.400 CV, que proporcionava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica.
Redacció / Fotos: Arxiu