Exposició del fotògraf esportiu Avelino Pi a Martorell

Un trajecte que va de Muhammad Ali a Ronaldinho passant per cinc Jocs Olímpics, Wimbledon o la final de Basilea

Avelino Pi (Barcelona, 1933) és fotògraf freelance des del final de la dècada del 1960. Ha treballat per a mitjans de comunicació, marques esportives i federacions i ha estat fotògraf del Comitè Olímpic Internacional.

Va iniciar la seva carrera de fotògraf esportiu i, al llarg de més de trenta-cinc anys de pràctica professional, ha sabut mostrar tota l'expressivitat d'una càmera ben utilitzada, tot immobilitzant el moviment sobre un negatiu.

Pioner

Avelino Pi és un dels pioners de la fotografia esportiva a Espanya. La seva carrera va començar  pròpiament als Jocs Olímpics de Munic, de l’any 1972. Des d’aleshores, Avelino Pi ha estat testimoni d’unes altres cinc trobades olímpiques, d’estiu i d’hivern: Sarajevo, Los Angeles, Barcelona, Sydney i Atenes.

Aquesta trajectòria li ha permès plasmar els canvis en el món de l’esport i també els personatges principals que han donat entitat i continuïtat al moviment olímpic al llarg dels darrers trenta-cinc anys. Fins i tot va arribar a ser fotògraf oficial del Comitè Olímpic Internacional durant els anys vuitanta.

Però la seva experiència no se circumscriu als Jocs Olímpics: de fet, hi ha pocs esports que hagin quedat fora de la mirada d’Avelino Pi. La seva obra és extensa i variada, i comprèn des del tennis, la vela, el futbol i el golf fins al motociclisme i l’automobilisme.

Un total de 66 fotografies

'Avelino Pi. Fotografia de l'esport' presenta 66 fotografies dividides en sis grans seccions dedicades a l'esport olímpic, al tennis, al futbol, a una miscel·lània esportiva (del golf a la boxa i de la vela a la fórmula 1) i a la gent que envolta l'esport, han explicat aquest dilluns fonts de L’Obra Social “la Caixa”, organitzadora de l’exposició, que des de fa uns dies, i fins al 18 de desembre, es pot visitar al Centre Cultural de Martorell.

La mostra es completa amb un audiovisual que descobreix la personalitat d'Avelino Pi i deixa entreveure la mestria que ha assolit fruit de l'experiència de qui domina la tècnica i preveu el resultat que vol obtenir.

Redacció | Foto: Avelino Pi
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
236

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix