La gastronomia, protagonista a la XXXVII Festa de la Cirera de Torrelles

El programa de la festa inclou un showcooking en directe de plats cuinats amb cireres a càrrec de la xef Cristina Roig

El cap de setmana del 3 i 4 de juny se celebrarà la 37a Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat, que inclou un dels mercats més grans de venda de cireres de l’àrea metropolitana de Barcelona.

En dos dies, es venen més de 5.000 quilos d’aquest fruit conreat en el municipi baixllobregatí, que rebrà uns 6.000 visitants. En l’edició d’enguany de la festa, tindrà un paper destacat la gastronomia basada en els plats cuinats amb cireres, a través de la desena ruta gastronòmica i un showcooking en directe amb la xef Cristina Roig, copropietària de l’Hotel Golf Spa Can Rafel, professora de cuina i assessora gastronòmica del Parc Agrari del Baix Llobregat.

festa.cirera torrelles 3

L’alcalde de Torrelles, Ferran Puig, ha destacat durant l’acte de presentació que la Fira de la Cirera és “l’esdeveniment més important que es fa al poble tant lúdic com comercial. Un gran esdeveniment esperat per a tota la nostra població. Jo diria que és la gran festa Major d’estiu”. A més, Puig destaca que és important aquest tipus d’iniciatives “pels moments difícils que viu la pagesia, on la cirera serà la gran protagonista i és el fruit que ens identifica.”

festa cirera torrelles 2

La Festa de la Cirera comptarà amb més de 40 activitats, repartides en diferents espais del municipi. Hi seran els actes més tradicionals, com el Mercat de la Cirera i l’Exposició, la passejada pels camps de cirerers o la Mostra d’arts i oficis, que s’amplia a tot el cap de setmana. Entre les novetats més destacades hi ha un final de festa amb un espectacle d’Improshow i la recuperació de la festa de l’escuma, que no s’havia fet en els darrers anys.

Per facilitar l’aparcament dels cotxes als visitants, l’Ajuntament ha habilitat dos espais: un a la zona alta del municipi –uns deu minuts caminant al centre del poble- i l’altre a Catalunya en Miniatura on hi haurà un autobús llançadora.

Presència Ada Colau

Dissabte 3 de juny al migdia s’inaugurarà la Festa de la Cirera amb la presència de la presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ada Colau, que signarà al Llibre d’Honor de Torrelles de Llobregat.

Redacció / Fotos: LPdB-Aj. Torrelles

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix