Jordi Cotrina presenta l'exposició fotogràfica Minut 111

La mostra, que es podrá visita al Centre Juliol-Can Negre de Sant Joan Despí fins al 4 de juny, és un passeig pels últims 25 anys de l’FC Barcelona

Aquest matí s’ha inaugurat l'exposició del fotògraf esportiu Jordi Cotrina, Minut 111, en un acte que s’ha celebrat al Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí. La mostra, composta per vint-i-sis fotografies, pren com a punt de partida la icònica imatge del gol de Ronald Koeman a la final de la Copa d'Europa a l'estadi de Wembley l'any 1992 que va donar a l'equip la seva primera copa. Aquesta imatge és l'inici d'un viatge per la història del Barça dels darrers 25 anys. 

A l'exposició es podrà veure una bona part de les fotografies del llibre Minut 111 que va publicar Cotrina. L'autor ha desenvolupat la pràctica totalitat de la seva professió en l'àmbit de la fotografia esportiva, i en l'actualitat és fotògraf d'El Periódico de Catalunya. En aquests anys ha fet el cobriment  gràfic de diferents jocs olímpics, mundials de futbol o eurocopes, i ha rebut el Premi a la Millor Fotografia de la Secretaria General de l'Esport –2005– i el Premi Quim Regàs de periodisme –2012–, entre d'altres.

exposicio 111 2

Pren un especial protagonisme les fotografies corresponents a les finals de les Champions League que ha disputat l’FC Barcelona, i moltes altres que diuen molt de la personalitat dels jugadors i dels seus entrenadors, com Johan Cruyff, Louis Van Gaal o Pep Guardiola. La mostra es podrà visitar al Centre Jujol-Can Negre –una joia modernista de l'arquitecte Josep Maria Jujol– fins al proper 4 de juny.

exposicio 111 3

Durant l’acte de presentació, l'alcalde de la ciutat, Antoni Poveda, ha donat les gràcies Cotrina per escollir Sant Joan Despí per fer aquesta exposició que  "ens omple d'orgull. Va ser precisament aquest gol de Koeman el que va donar inici a un Barça espectacular. La nostra ciutat estarà sempre vinculada al club per la Ciutat Esportiva i perquè aviat tindrem l'Estadi Johan Cruyff". De fet, a la mostra hi ha una foto de la Ciutat Esportiva i el projecte del futur estadi. Per la seva banda, Jordi Cotrina ha agraït "l'interès de Sant Joan Despí per acollir aquesta exposició, a més a més, en una casa tan increïble com Can Negre. Escollir aquestes imatges no ha estat fàcil perquè són molts els anys que he seguit al Barça". Per últim, Josep Maria Bartomeu ha comentat "que aquesta exposició simbolitza el que és el Barça, un club fet per molta gent, un club viu i aquestes fotografies ho reflecteixen."

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, el president de l'FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu i el fotògraf esportiu Jordi Cotrina han presidit l’acte d’inauguració de la mostra.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix