Sant Boi exposa sobre els santboians morts o desapareguts a la Guerra Civil

La mostra ‘Vilaboi se’n a a la guerra’ forma part d'un treball sobre la memòria històrica local entre 1936 i 1945

Ahir dijous 18 de maig es va inaugurar al Museu-Can Barraquer de Sant Boi de Llobregat l'exposició ‘Vilaboi se'n va a la guerra’ que recull un treball al voltant de la desaparició i mort de combatents santboians durant la Guerra Civil. La mostra forma part del projecte Sant Boi: memorial (1936-1945), que està desenvolupant l'Arxiu Històric Municipal per recuperar les dades de totes les víctimes locals d'aquell període i de la II Guerra Mundial.

L'exposició està centrada en els prop de 1.400 santboians que van ser mobilitzats durant la Guerra Civil, dels quals més de 150 no van tornar. També fa referència als desapareguts que van sobreviure i van ser internats en camps de concentració o adscrits als anomenats Batallons Disciplinaris de Treballadors. Hi podem trobar fotografies i altres elements gràfics com mapes que identifiquen els llocs de desaparició o mort (els fronts d'Aragó, Llevant, Segre i Ebre, fonamentalment)

Enguany l'Arxiu Històric Municipal ha iniciat. de la mà de l'historiador Carles Serret, la investigació Sant Boi: memorial (1936-1945) per conèixer l'abast de la repressió a la ciutat a causa de la Guerra Civil i la II Guerra Mundial. Aquest treball de recerca té la peculiaritat que es pot seguir des del blog del Museu, cosa que permet intercanviar informació i mantenir un contacte permanent amb les famílies afectades.

Dia Internacional dels Museus

L'exposició es va inaugurar tot coincidint amb la commemoració del Dia Internacional dels Museus, que enguany està dedicat a recordar moments especialment punyents de la nostra història. El programa commemoratiu es completarà dissabte 20 de maig, a les 21 h, a la terrassa de Can Barraquer, amb l'espectacle ‘Lorca contra Lorca. La palabra imprevista’.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix