Albert Blancafort rep la medalla d'or al Mèrit Europeu

El mestre orguener collbatoní, que té el seu taller en el municipi, és reconegut internacionalment

El mestre orguener Albert Blancafort va rebre, de mans de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, la medalla d'or al Mèrit Europeu. Blancafort, integrant d'una nissaga de mestres orgueners, és veí de Collbató, on té el seu taller d'orgues, reconegut internacionalment.

El lliurament de la medalla, impulsat per la Fondation du Mérite Européen, es va celebrar al Palau Güell de Barcelona. Precisament, l'actual orgue d'aquest edifici construït per Gaudí és obra de Blancafort. Està situat al saló central, a quinze metres d'alçada i va ser inaugurat, amb un concert, el 16 d'abril de 2012. Per construir-lo, Albert Blancafort va aprofitar els tubs de fusta de l'orgue original del Palau, d'entre 1887 i 1890.

albert orguener 2

Després del discurs d'agraïment per part de Blancafort Mercè Conesa ha destacat el valor de recuperar els oficis i d'adaptar-los al segle XXI, ja que “segueixen sent imprescindibles a la nostra societat, a la nostra cultura.”

Albert Blancafort (Barcelona, 1964) dóna continuïtat a la nissaga de músics i orgueners i, des del 2014, és acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. L'any 2015 va rebre el Premi Nacional d'Artesania de la Generalitat. També és el responsable de la restauració o construcció de nombrosos orgues de diversos països, entre les quals destaquen orgues majors com els de l'Auditori de Tenerife, el de la basílica de Montserrat i el de la Sagrada Família.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix