Cornellà de Llobregat tindrà una ‘joia’ del Modernisme

La cascada d’Antoni Gaudí de la Casa Vicens es reconstruirà en el jardí rehabilitat del Museu Agbar i s'emmarca en el projecte d’Agbar de renovació integral del recinte que serà rebatejar amb el nom de Parc de les Aigües

L’empresa Agbar ha presentat el projecte de reconstrucció de la cascada de la Casa Vicens en el recinte de la Central Cornellà. Es tracta de la cascada dissenyada per l'arquitecte Antoni Gaudí en 1883 per al jardí de la Casa Vicens, situada al carrer Carolines de Barcelona i avui Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. En 1945 aquest espai verd va sofrir la pressió urbanística i en aquest procés va desaparèixer la cascada gaudiniana que ho refrescava.

Àngel Simón, president executiu d’Agbar, ha destacat en aquest sentit que “Agbar, com a empresa del segle XXI que és, té un compromís amb la plantilla, els clients, les administracions i la societat. En el nostre compromís amb la cultura, creiem fermament en la renovació del Museu Agbar de les Aigües i la Central Cornellà, amb l'objectiu d'obrir el recinte a la ciutadania i integrar els usos socials i la nostra història”. Per Simón, “la nostra visualització són les fonts. Som els únics que tenim els motlles de la font Wallace i de la font de Canaletas, i ara volem integrar en el jardí de la Central Cornellà la font Gaudí de la Casa Vicens. D'aquesta manera, aquest recinte integrarà passat, present i futur, i reflectirà els nostres valors: innovació, talent, excel·lència en la gestió del servei de l'aigua.”

centro imagen angel simon presidente ejecutivo agbar a. balmon alcalde de cornella d. giralt miracle assessor proyecto

Renovació integral

La reconstrucció de la cascada s'emmarca en el projecte de renovació integral del recinte de la Central Cornellà, que serà rebatejat amb el nom de Parc de les Aigües, i de la reforma del Museu Agbar del les Aigües, i té la vocació de posar al servei de Cornellà i de tota la ciutadania un jardí obert al recinte centenari de la Fundació Agbar.

El projecte de reconstrucció, que dirigeix l'arquitecte José Vicente Gómez Serrano, expert en l'obra de Gaudí, amb l'assessorament de Daniel Giralt-Miracle, comissari de l'Any Internacional Gaudí (2002) i membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, mantindrà les mesures originals i serà escrupolosa i acurada tant en l'elecció dels materials com en els procediments constructius.

L'objectiu és que els visitants del Museu Agbar de les Aigües descobreixin una obra genuïnament gaudiniana, que sorprendrà molts per la seva tipologia diferent de l'obra més coneguda de l'arquitecte de Reus.

Redacció / Foto: Agbar

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix