L’objectiu de l’entitat organitzadora, Calaix de Sastre, és fomentar la cultura, la dansa i les tradicions catalanes i populars que beneficiïn la societat civil, a banda de crear una plataforma per donar a conèixer nous valors en cultura i tradició
Sant Feliu de Llobregat serà l'escenari, el proper 13 de maig, de la Gran Gimcana de la Rosa, una de les cites que vesteixen la capital del Baix Llobregat i que formen part de les Festes de la Primavera. Enguany, la Gimcana commemora el seu 20è aniversari i per aquest motiu Calaix de Sastre, l'entitat organitzadora conjuntament amb el consistori municipal, vol que hi hagi la màxima participació possible, i fa una crida tant de grups participants com de voluntaris.
Inscripcions
La inscripció ha de ser en grups o equips de quatre i la formalització es pot fer físicament al Palau Falguera fins al 12 de maig o bé fins al mateix dia de la gimcana, el 13 de maig, abans de les 10.30h a la plaça de l'Estació.
L'edat a partir de la qual es pot fer la inscripció és a partir de 8 anys. La sortida serà a les 10.30h a la plaça de l'Estació i finalitzarà a les 13.30h, al mateix Palau Falguera. Hi haurà premis per al primer, segon i tercer grup de classificats i la seva posició anirà d'acord amb el temps, la regularitat i els punts aconseguits durant les proves. Els guanyadors se sabran el mateix dia de la gimcana. Les Festes de la Primavera inclouen entre altres esdeveniments, la 59a Exposició Nacional de Roses de Sant Feliu de Llobregat i la 38a Fira Comercial i Industrial.
Temàtica, el món de la rosa
La Gran Gimcana de la Rosa és una cursa que consta de vuit proves que estan situades en diferents punts del recinte firal i la zona de vianants del centre de Sant Feliu de Llobregat. Aquestes proves es fan en grups de quatre i es localitzen mitjançant unes pistes que facilita l'organització. La temàtica de les proves està ambientada en el món de la rosa, tenint en compte les efemèrides culturals de cada any.
Història
La Gimcana va començar el 1998 era una de les activitats que va sorgir de la comissió ciutadana de celebració del 40è aniversari de l'Exposició Nacional de Roses. De totes les iniciatives és l'única que ha sobreviscut 20 anys juntament amb el Ball de la Rosa, organitzat per l'Associació de Balls d'Envelat Santfeliuenc.
Calaix de Sastre, entitat organitzadora, té com a objectiu fomentar la cultura, la dansa i les tradicions catalanes i populars que beneficiïn la societat civil, a banda de crear una plataforma per donar a conèixer nous valors en cultura i tradició.
Redacció / Foto: Diputació