L'aplec sardanista d'Esplugues celebrarà la seva 8a edició

L'aplec sardanista d'Esplugues, organitzat per la secció sardanista del Centre Cultural L'Avenç d'aquesta població, celebrarà la seva 8a edició el proper diumenge 6 de novembre.

Una mica d'història

A  començaments de l'any 2004 el llavors president del Centre Cultural L'Avenç, Antoni Llamas, i el president de la secció sardanista d'aquest entitat, Joaquim Bonet i d'altres membres de la junta, com Salvador Vilà i Guillem Eastaway, van iniciar negociacions amb l'àrea de cultura de l'ajuntament d'Esplugues per organitzar el I Aplec Sardanista d'Esplugues. Ho varen fer encoratjats pels èxits recollits en la celebració del seu 40 aniversari,  però amb els dubtes raonables de la primera edició d'un esdeveniment cultural d'aquesta magnitud.

Varen rebre el suport incondicional dels responsables de cultura del consistori d'aquell moment i aquella primera edició de 2004, ubicada al Parc Comarcal de Can Vidalet, va ser un èxit col.lectiu, especialment gràcies a l'esforç, el treball i la il·lusió dels socis de la secció sardanista i del Centre Cultural L'Avenç i les seves respectives juntes, la ciutadania i membres d'altres colles sardanistes d'arreu. Des d'aquell any, l'aplec ha anat creixent en nombre de participants i de públic.

Set anys després

Aquesta 8a edició també comptarà com sempre amb tres cobles i canviarà la seva ubicació per la de la pista coberta del Parc Pou De'n Fèlix. A més, enguany s'estrenarà una nova sardana del músic de la Cobla Jovenívola de Sabadell, Ferran Carballido, que juntament amb les cobles Principal del Llobregat i Ciutat de Cornellà, posaran la seva qualitat musical a un acte de tradició cultural catalana que durarà tot el dia.

Per Guillem Eastaway, actual president de la secció sardanista de L'Avenç, estrenar una sardana sempre és un alicient més per preparar una trobada tan important i confia en el treball col·lectiu de socis, amics , ciutadania, colles participants i responsables de l'ajuntament d'Esplugues.

A més del concurs tradicional, i el dinar de germanor, es farà, com cada any, el tradicional concurs de colles improvisades. Diumenge vinent, doncs, una cita per als amants de la sardana a Esplugues.

Ramon Cervera Maurel                           Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (Imatge: jovenivolasabadell.blogspot.com)
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix