Es lliuren els Premis Ciutat de Gavà

Els guardons reconeixen persones i institucions per la seva contribució al prestigi cultural, social i econòmic del municipi

 

L’Espai Maragall va acollir aquest cap de setmana el lliurament dels Premis Ciutat de Gavà, uns guardons que es convoquen bianualment, i que distingeixen persones, entitats i institucions de la ciutat que contribueixen a la promoció i al prestigi de la ciutat.

La primera de les distincions –una insígnia de plata i variscita, una escultura de l’artista gavanenc Antonio Hervás Amezcua i un diploma acreditatiu- va ser el  Premi Ciutat de Gavà de Sostenibilitat i Ecologia, de nova creació, que s’ha donat al Grup Ecologista Quercus. “pel seu projecte de promoció del desenvolupament sostenible de la ciutat i la comarca, pel seu activisme constant de divulgació i conscienciació i per sumar-se a la defensa dels espais naturals de Gavà i contribuir a la tasca col·lectiva que va aconseguir el tancament i posterior restauració de l’abocador del Garraf.”

Durant la cerimònia, es va atorgar també el Premi Ciutat de Gavà d’Economia i Comerç a Joan Llonch, de Gavà Grup, de qui el jurat va valorar “la seva capacitat i empenta per crear un grup empresarial d’àmbit internacional nascut a Gavà i actualment integrat per 13 empreses que operen a Barcelona, Almeria i arreu d’Europa”. També ha destacat la seva tasca per projectar el nom de Gavà en l’àmbit internacional i posar en valor els productes frescos, de qualitat i saludables.

El Premi Ciutat de Gavà d’Esport i Salut ha estat per al Dr. Josep Lluís Caballé, per la seva llarga trajectòria professional com a metge de família al CAP 1 de Gavà i també a la seva consulta privada que ha desenvolupat des de 1976 fins al 2015. El jurat va atorgar el guardó “per haver atès diferents generacions de ciutadans de Gavà i haver obtingut el seu reconeixement personal”, així com per “la professionalitat, compromís i dedicació que han caracteritzat la seva vida laboral i que l’han fet una persona molt estimada a la ciutat.”

El Premi Ciutat de Gavà de Cultura i Educació va recaure en el Projecte Buchenwald de l’Institut Bruguers, un projecte que, en col·laboració amb Amical de Mauthausen, permet a l’alumnat conèixer els cap de concentració de Buchenwald i copsar sobre el terreny la cruesa del nazisme. El jurat va reconèixer “el compromís de tota la comunitat educativa de l’institut en un projecte de sensibilització i prevenció del feixisme i del racisme a casa nostra”, així com la seva implicació “en la recuperació de la memòria històrica des de l’educació dels més joves i en la construcció d’un pensament obert, crític i democràtic”.

El Premi Ciutat de Gavà de Solidaritat i Acció Cívica fou per la Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans perla seva lluita col·lectiva, esforç i lideratge de les mobilitzacions ciutadanes per  frenar l’intent de debilitar l’Hospital de Viladecans” i “per la defensa dels valors i serveis d’una sanitat pública de qualitat”. Per al jurat, la capacitat i persistència de la Plataforma “han estat fonamentals per aconseguir finalment que l’ampliació i modernització de l’Hospital puguin ser una realitat.”

La vetllada va cloure amb el Premi d’Honor Ciutat de Gavà a l’empresa Roca pel “mèrit que suposa celebrar 100 anys de trajectòria i l’esforç capacitat per convertir una empresa familiar de radiadors en una gran companyia global en expansió que opera en 134 països, essent un actiu econòmic i de projecció cabdal per a Gavà”. En aquest reconeixement, també es va valorar la implicació històrica de Roca amb Gavà dotant-la d’equipaments i serveis i els seus projectes de futur que “situaran la seu corporativa de l’empresa a la ciutat i crearan un nou concepte d’integració i desenvolupament urbà, econòmic i social lligat a la tecnologia i al coneixement.”

La cerimònia de lliurament dels Premis Ciutat de Gavà va estar amenitzada amb actuacions de l’escola de ball La Sala i de l’Aula de Dansa. Aquesta darrera ha interpretat Islàndia (coreografia que va obtenir el 1r premi per unanimitat a Anaprode 2017 i el 1r premi de coreografia als Premis de Dansa 2017 de Viladecans) i Heart Cry, amb què ha obtingut el 2n premi Vaslav Nijinsky 2017.

Redacció / Foto: Aj. Gavà

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix