L'Ajuntament de Castelldefels homenatja la República

L'acte es va celebrar el passat 22 d'abril amb la recuperació per a la ciutat de l'ara reanomenat com Edifici de la República, antiga escola Lluís Vives

L'Ajuntament de Castelldefels ha emprès diferents iniciatives per recuperar la memòria històrica de Castelldefels. Entre aquestes accions hi ha la recuperació i posada en valor de l'obra de la República de 1931-36, període en què es va donar impuls a l'escolarització obligatòria, laica i gratuïta de tots els nens i nenes, amb l'objectiu de posar els fonaments per avançar cap a una societat més justa i igualitària.

En aquesta línia, el Ple Municipal del passat 21 de juliol va aprovar per unanimitat una moció per dedicar un espai a la República de 1931. Aquest serà l'immoble que va acollir la primera escola pública de la ciutat. La marxa de l'alumnat de l'institut Castelldefels, el mes de gener passat, permet que l'edifici passi a ser un nou espai municipal: L'Edifici de la República.

D'entrada, ja s'han ampliat els espais de la plaça gràcies al pati, perquè se n'ha eliminat la barrera. Per aquest motiu, sota el títol “Recuperem la memòria, homenatge a la República”, Castelldefels va celebrar amb un acte públic la recuperació per a la ciutat de l'ara reanomenat com Edifici de la República, antiga escola Lluís Vives. La jornada va integrar jocs tradicionals, parlaments d'autoritats i vermut popular. Durant la jornada es va poder visitar l'edifici. L'acte, públic i festiu, va servir per 'batejar' l'edifici de manera oficial.

També es senyalitzen dos espais de transcendència durant la guerra civil: el refugi antiaeri que hi ha sota la Casa de la Cultura i l'indret on s'aixecava Ca n'Armand, que l'aviació italiana a les ordres de Franco va destruir en un bombardeig sobre població civil.

L'obra “No esborrem la memòria”, de Josep Guinovart, és la imatge d'aquestes accions de recuperació històrica i cívica.

Redacció / Foto: Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
177

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix