El Festival Internacional de Titelles de Gavà torna del 12 al 14 de maig

El certamen, que arriba a la seva vint-i-setena edició, comptarà amb la presència de 18 companyies que oferiran 31 espectacles

El 27è Festival Internacional de Titelles de Gavà ja té data. El certamen se celebrarà del 12 al 14 maig. Un total de 18 companyies de Catalunya, País Valencià, França i Itàlia oferiran 31 espectacles, tots ells gratuïts, en diferents espais de la ciutat.  El Festival, organitzat per l’Ajuntament sota la direcció artística de la Fundació Xarxa, manté el Parc de la Torre Lluc com a  centre neuràlgic. Al seu voltant, es distribuiran les diferents representacions en un total de 10 escenaris.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va incidir durant la presentació de “la qualitat artística d’uns espectacles per gaudir en família, per a totes les edats. Un festival que també serà una oportunitat educativa, perquè les arts escèniques, a través dels titelles, són una eina formidable per educar, per transmetre valors. D’aquí que moltes de les representacions no només destacaran per la seva escenografia sinó també pel seu contingut”. El president de la Fundació Xarxa, Jaume Amigó, va destacar en el caràcter internacional del festival “no només per l’origen de les companyies sinó pel contingut dels espectacles. Les històries sí que són internacionals perquè cada vegada més retrobem la identitat explicant les històries de cada lloc, com ara els contes d’Indonèsia que, representats amb tècniques d’ombres, ens oferirà la companyia catalana El gecko con botas.”

titelles 2017

Novetat i conferència inaugural

Com a novetat, aquest any s’adequarà una zona familiar de relax/pícnic entorn de la Torre Lluc, que continuarà sent l’epicentre del certamen.

 El punt de partida del Festival Internacional de Titelles serà el dia 12 de maig a l’Espai Maragall amb una jornada de reflexió oberta i compartida entorn de les arts escèniques i els infants i joves. La sessió s’obrirà amb la conferència “Educació amb valors i creativitat. El viatge de l’infant i el jove a través de la formació en valors i l’experiència artística”, a càrrec de l’actor, director i autor de teatre valencià, Jorge Picó.

Seguidament s’obrirà una taula rodona amb alguns representants de les companyies convidades al Festival i altres professionals del teatre infantil i juvenil com ara Giorgio Pupella de la companyia pupella-Noguès; Carme Tires, directora de la revista Entreacto, i Daniel Gol de la companyia Teatrodistinto; totes elles persones de dilatada trajectòria professional i artística.

El cartell

Enguany l'espai central i d'informació situat, com cada any a la Torre Lluc comptarà amb la Companyia catalana Katakrak que arribarà amb el muntatge “Animalada”.

Del cartell podem destacar entre d’altres: 

- “Il gioco del Lupo” dels italians Teatro Distinto. Espectacle que a través del joc es pot conèixer el nostre grau d’agressivitat. Un muntatge especialment adreçat a professors i educadors.

- “El mirall de les formigues” de la companyia francesa Pupella-Nogués, una representació irònica picaresca teatral i musical on es parla del pas del temps.

- “Manneken’s Pis” del grup català Campi qui pugui. Un espectacle sense paraules que juga amb el moviment, l’estètica i la sorpresa.

- “Circus” de la companyia catalana Jordi Bertran que versa sobre un dels personatges més famosos del món del circ com és Xarlot.

- “El rei i el mar” del grup català Pea Green Boat Puppet Company, una adaptació del conte de l’autor austriac Heinz Janisch on el protagonista descobreix que no és tot manar i obeir.

- “Martina i el bosc de paper” de la companyia valenciana l’Horta Teatre una proposta que a través de la història d’una nena de paper endinsa a l’espectador en el món de la natura.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix