Neix la xarxa local Escola Nova 21 de Sant Boi i Santa Coloma de Cervelló

Un total de deu centres escolars d'ambdós municipis baixllobregatins formen part del grup

La biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat va ser escenari ahir la primera trobada de la xarxa local d'Escola Nova 21. Aquesta xarxa està formada per 485 centres educatius d'arreu de Catalunya que han adoptat el compromís de tirar endavant una escola avançada amb l'acompanyament del programa Escola Nova 21. L'objectiu principal d'aquest programa de tres anys de durada és sumar esforços de totes les escoles, institucions i persones que comparteixen la voluntat de fer del sistema educatiu català un instrument perquè tots els infants hi trobin una experiència d'aprenentatge gratificant i empoderadora.

En aquesta primera trobada s'ha reflexionat sobre la necessitat i el sentit del canvi, tot indagant sobre quins són els reptes globals del segle XXI, quins reptes es trobarà un infant al llarg de la seva vida i, en definitiva, reflexionar sobre què ha d'aportar l'escola a la vida d'una persona.

Tot i que aquest programa s'ha iniciat només en les 10 escoles esmentades, la idea és que a partir d'aquí es pugui estendre en d'altres, a més d'aprofitar alguns recursos de sensibilització per altres escoles i instituts dels dos municipis, que actualment no formen part del programa.

L'Ajuntament de Sant Boi dinamitza la xarxa local de Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló. Les escoles Antoni Gaudí, Barrufet, Benviure, Casablanca, Ciutat Cooperativa, Marianao, Vicente Ferrer, Fundació Llor, de Sant Boi, i Pla de les Vinyes i Colònia Güell, de Santa Coloma de Cervelló, constitueixen la xarxa local. Aquesta xarxa forma part de les 31 Xarxes Locals impulsades per la Diputació de Barcelona, que neixen amb la voluntat de poder donar resposta als 265 centres de la demarcació de Barcelona que s'han adherit al programa Escola Nova 21 i amb el compromís dels 119 ajuntaments corresponents, que donaran suport al canvi educatiu.

Plataforma digital

Les xarxes són espais d'acompanyament, orientació i impuls dels centres educatius cap al marc de l'escola avançada, aportant mecanismes de reflexió conjunta, formació i metodologia contrastada per a l'assoliment dels objectius de canvi de cada centre.

A més, s'ha creat una plataforma digital, la Xarxa Digital, on totes les xarxes locals del programa tindran un espai de comunitat. En aquesta plataforma, els membres de tots els centres que formen cada xarxa podran interactuar i compartir virtualment. La Xarxa Digital també permet la creació i dinamització d'una comunitat transversal de totes les persones vinculades al programa Escola Nova 21.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix