Sant Vicenç dels Horts ja viu la Setmana Santa 2017

La presentació oficial serà aquest divendres 7 d’abril, al Molí dels Frares

La celebració de la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts és un dels moments més esperats de l’any. Tradició, solemnitat, passió, cultura i emocions a flor de pell envolten aquesta festivitat tant celebrada per la ciutadania i per les entitats vicentines. No en va, la celebració de la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts va ser guardonada el 2014 amb el Premi Reconeixement Cultural Baix Llobregat en la categoria de Cultura Popular. Enguany, del 7 al 14 d’abril, Sant Vicenç viurà de nou amb passió i solemnitat els actes previstos per a aquesta Setmana Santa 2017.

setmanasanta svh 2

El primer acte serà divendres 7 d’abril, a les 18 h, amb la sortida de la Desfilada dels Armats del Casal Parroquial i arribada al Molí dels Frares, organitzada pel Cos de Portants del Sant Crist. La Desfilada donarà pas a la presentació oficial de la Setmana Santa al Molí dels Frares, amb la presència de l’alcaldessa Maite Aymerich i els presidents de la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad, Juan Martínez, i del Cos de Portants del Sant Crist, Joan Ruiz.

setmanasanta svh 3

Fins al 14 d’abril, vicentins i vicentines viuran una Setmana Santa plena d’activitats, amb moments emotius i actes tradicionals, com la Processó amb saetas del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad, la Representació de l’Acte Sacramental o la Processó de Silenci del Sant Crist, entre d’altres.

Els actes

Divendres 7 d’abril

A les 18 h Desfilada dels Armats. Sortida del Casal Parroquial i arribada al Molí dels Frares. Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist.

A les 20 h Presentació de la Setmana Santa al Molí dels Frares. Amb Joan Ruiz (president del Cos de Portants del Sant Crist) i Juan Martínez (President de la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad). Clourà l’acte l’alcaldessa, Maite Aymerich i Boltà.

Dissabte 8 d’abril

A les 18 h Concert de marxes de Setmana Santa a càrrec de la banda Ciudad de las Rosas de Sant Feliu de Llobregat i exaltació de la saeta. Lloc: Societat La Vicentina. Organitzador: Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad.

A les 18.45 h Benedicció de rams i processó. Lloc: plaça de la Creu. Organitzador: Església de Sant Vicenç Màrtir.

A les 21.30 h Nit de saetas. Lloc: Casa d’Andalusia. Organitzador: Casa d’Andalusia.

Diumenge 9 d’abril

A les 9.30 h Processó i benedicció de rams. Sortida de l’Església de Sant Antoni de Pàdua. Itinerari: pl. de Carme Llinàs, c. de La Vinyala, c. de Sant Josep, c. del Mestre Pérez Moya, c. de Rafael Casanova, av. del Mil·lenari, c. de Ferrer i Oller, c. de La Corunya, c. d’Olot i c. d’Enric Aymerich i Rigol i arribada als Salesians pel c. de Rafael Casanova. Organitzador: Església de Sant Antoni de Pàdua.

A les 12 h Missa rociera i benedicció de rams, acompanyada pel Coro de la Hermandad del Rocio de Castellbisbal. Lloc: Església de Sant Josep. Organitzador: Església de Sant Josep, Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad.

A les 13 h Benedicció de rams. Lloc: plaça de Sant Jordi. Organitzador: Església de Sant Vicenç Màrtir.

Dilluns 10 d’abril

A les 19.30 h Missa solemne. Lloc: Església de Sant Josep. Organitzador: Església de Sant Josep, Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad.

A les 20.30 h Trasllat en processó del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad. Sortida de l’Església de Sant Josep. Itinerari: c. de Mn. Jacint Verdaguer, c. d’Antoni Mampel, av. del Ferrocarril, trav. de Barcelona, c. d’Albacete i arribada al Poliesportiu Municipal Sant Josep, des del Col·legi Sant Josep. Organitzador: Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soleda.

Dimarts 11 d’abril

A les 21 h Desfilada dels Armats del Cos de Portants del Sant Crist pels carrers principals de la població. Sortida del Casal Parroquial , c/ del Riu, c/ Barcelona, c/ d’Àngel Guimerà, c/ Ms. Jacint Verdaguer, pl. Vila, c/ Mos. Josep Duran i c/ de Nadal i arribada a l’Església de Sant Vicenç Màrtir. Organitzador: Cos de Portants del Sant Cris.

setmanasanta svh 4

A les 22 h Representació de l’Acte Sacramental. Tretze escenes dels darrers dies de Jesús fins a la seva mort. Guió escènic sobre el text més antic de Fra Antoni de Sant Jeroni (segle XVIII), amb els salms de Narcís Lunes i Boloix i amb música del mestre Antoni Casasampere. Els actors interpretaran els salms en directe, acompanyats per una formació de músics. Aforament limitat a 300 localitats Direcció: Ermenegild Siñol. Direcció musical: Guillem Pujol. Direcció tècnica: SPUNIK. Lloc: Església de Sant Vicenç Màrtir Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist.

Dijous 13 d’abril

A les 21.30 h Processó amb saetas del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad , acompanyats per les bandes de música Ciudad de Teruel i Ciudad de las Rosas de Sant Feliu de Llobregat. Les saetas les cantaran: Diana Navarro, Arcángel, Beatríz Romero, Virginia Vargas, Inés de Barbate, Juan Antonio Caballero, José Antonio Escribano, Ricardo Peñuela i David Coronel. Sortida del Poliesportiu Municipal Sant Josep, Escola Sant Josep. Itinerari: c. de Girona, c. de Mn. Jacint Verdaguer, c. d’Antoni Mampel i c. de Barcelona i arribada a l’Església de Sant Josep. Organitzador: Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad.

Divendres 14 d’abril

A les 8 h Via Crucis. Sortida de l’Església de Sant Vicenç Màrtir. Itinerari: c. de Nadal, c. de Barcelona, c de Rafael Casanova, pl. de la Vila, c. de Rafael Casanova, c. de la Pobla, c. Nou, pl. de Catalunya i arribada a l’Església de Sant Vicenc Màrtir. Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist.

setmanasanta svh 5

A les 16.30 h Desfilada dels Armats del Cos de Portants del Sant Crist pels carrers principals de la població. Davant de l’Ajuntament es farà una breu exhibició i l’arenga del Centurió. Sortida del Casal Parroquial. Itinerari: c. del Riu, c. de Sant Josep, c. de Miguel Hernández, c. de Rafael Casanova, pl. de la Vila (aturada, exhibició i arenga del Centurió), c. de Rafael Casanova, c. d’Àngel Guimerà, c. de Mn. Jacint Verdaguer, c. de Sant Miquel, c. de Ribot, c. de Rafael Casanova i arribada a la Societat Cultural La Vicentina. Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist.

A les 17.30 h Representació de l’Acte Sacramental. Tretze escenes dels darrers dies de Jesús fins a la seva mort. Guió escènic sobre el text més antic de Fra Anton de Sant Jeroni (segle XVIII), amb els salms de Narcís Lunes i Boloix i música del mestre Antoni Casasampere. Els actors interpretaran els salms en directe, acompanyats per una formació de músics. Aforament limitat a 300 localitats Direcció: Ermenegild Siñol. Direcció musical: Guillem Pujol. Direcció tècnica: SPUNIK. Lloc: Església de Sant Vicenç Màrtir Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist.

Hi haurà una segona representació de l’Auto Sacramental a les 19 hores.

A les 19.30 h Concert de les bandes participants a la Processó de Penitència . Lloc: plaça de la Vila. Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist.

A les 21 h Processó de Silenci del Sant Crist amb els passos de l’Hort, de l’Assotament, de l’Ecce Homo, de Natzaret, de la Mare de Déu dels Dolors, de la Soledat i del Sant Sepulcre.
Sortida de l’Església de Sant Vicenç Màrtir. Itinerari: pl. de Catalunya, c. de Barcelona, c. del Dr. Robert, c. de Mn. Jacint Verdaguer, pl. de la Vila, c. de Rafael Casanova, c. de la Pobla, c. Nou, pl. de Catalunya i arribada a l’Església de Sant Vicenç Màrtir. Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts-Miki Adell

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix