Ensenyament ofereix 17.794 places de P3 i 1r d’ESO per al curs 2017-18

Els grups d’enguany seran 331 a P3 (manteniment de la ràtio a 22) i un total de 317 grups a primer d’ESO (reducció a 27 en els centres d’alta complexitat) en els centres públics i concertats

Els Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat van donar a conèixer la programació de places de l’oferta educativa per al proper curs 2017-2018 a la comarca en els centres públics i concertats. Una planificació que s’ha tingut en compte les següents variables: el mapa escolar de cada municipi, el padró d’habitants i l’acord amb els municipis. Així, a P3, el Departament ofereix un total de 8.275 places i, a primer d’ESO, 9.519. “Pensem que l’oferta de P3 és molt generosa”, va explicar Núria Vallduriola, directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, i va afegir que s’ha vetllat “per la continuïtat dels projectes educatius, alumnat amb NEE i la creació d’un institut i un institut escola per millorar la continuïtat educativa.”

Ràtio i grups

Aquests càlculs, segons el Departament d’Ensenyament, s’ha realitzat segons una ràtio de 25 alumnes a P3 i 30 a primer d’ESO, tot i que hi ha poblacions on l’oferta és més generosa tenint en compte que diferents centres podrien acollir-se a la reducció de ràtio.

Pel que fa al nombre de grups, a P3 l’oferta inicial és de 331 grups, que són un total de 7 grups més que els que es van oferir en la preinscripció del curs passat, que van ser 324. D’aquesta oferta, 243 corresponen a l’escola pública i 88 a la concertada.

Només hi ha un centre -a Collbató- que tanca un grup per tal de mantenir el projecte eductiu als dos centres del municipi. A primer d’ESO també hi ha un increment de 13 unitats respecte a l’oferta inicial del curs passat: de 304 a 317. Un total de 231 grups corresponen a centres públics i 86 a centres concertats. Tots els grups, independentment de la titularitat, es revisaran i s’adequaran a la realitat derivada de la preinscripció, del procés de matrícula.

També es va anunciar el tancament de l’Escola Virgen del Rocio i la integració de l’alumnat a l’Escola Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts. A més hi haurà un institut nou a Viladecans i un institut escola a Gavà Mar.

Nous criteris

Enguany, els criteris de la programació de l’oferta educativa s’ha acordat amb les administracions locals amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats d’escolarització per garantir el dret a l’educació de tothom. En destaquen la reducció de la ràtio a 27 a primer d’ESO en centres d’altra complexitat i el manteniment de ràtio 22 a P3 i manteniment a P4 en els centres que van aplicar la mesura el passat curs.

D’altra banda, es van anunciar que a les llistes d’espera de cada centre s’incorporen totes les opcions que han sol·licitat les famílies. A l’inici del curs escolar, cada centre haurà de publicar una llista dels nous alumnes matriculats i ha d’informar del nombre de places vacants, i s’intensificaran les mesures per impedir el frau.

Redacció / Foto: LPdB

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix