Sant Boi acull una exposició sobre l'humor gràfic i el futbol català

La mostra reflecteix els 120 d'anys d'aquest esport a Catalunya a través de la mirada de dibuixants i il·lustradors

El Museu-Can Barraquer de Sant Boi de Llobregat acull, des d’avui, l'exposició “Gols de tinta, futbol i vinyetes a Catalunya des de 1895 fins avui”. La instal·lació mostra el futbol a través de la mirada dels dibuixants, il·lustradors i humoristes catalans que han sabut donar una dimensió estètica, humorística i crítica a l'emoció associada a aquest esport.

L'exposició proposa una visió fresca, despreocupada i viva de la història del futbol català amb imatges reproduïdes en tota mena de materials impresos, especialment diaris i revistes. Les vinyetes volen ser un impacte gràfic, una "jugada mestra" i, en definitiva, un "gol de tinta", una instantània del moment viscut en un partit.

La mostra recull obres de Valentí Castanys, Cesc, Opisso, Òscar Nebreda, Miquel Ferreres i molts altres que han deixat i deixen per al record instants curiosos dels esdeveniments efímers de l'actualitat esportiva.

Gols de tinta és una exposició itinerant impulsada per la Diputació de Barcelona i els museus de Granollers i de l'Hospitalet, amb Jordi Riera i Jaume Capdevila com a directors i comissaris. Es podrà veure a la nostra ciutat fins al 14 de maig.

Redacció / Foto: futbolclublectura.com

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
170

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix