L’Ajuntament de Cornellà edita una guia per conèixer la ciutat pas a pas

Un passeig per la història local a través de 17 circuits urbans que posen en valor tant el patrimoni històric i artístic com la riquesa natural que existeix a la ciutat

L’Ajuntament de Cornellà presenta aquest diumenge 19 de març, a la plaça d'Europa, ‘Cornellà a peu. Guia d’itineraris’, una publicació de 40 pàgines que recull fins a 17 propostes per recórrer pas a pas tots els carrers de la ciutat. Una guia pensada per gaudir i conèixer la ciutat caminant, corrent o en bicicleta, posant en valor els testimonis del patrimoni històric i cultural que han perdurat fins a l'actualitat, l’entorn natural del riu Llobregat i els espais verds urbans. Cornellà a peu és una proposta que s’emmarca en el programa Cornellà Natura, que amb l’objectiu de naturalitzar la ciutat vol transformar el municipi en un territori més verd, des de la voluntat de millora de l’espai públic.

La guia pren com a base els itineraris dissenyats pel cornellanenc Florenci Vila i Serra denominats ‘Itineraris del Tresquem’. S'han actualitzat segons els canvis que ha experimentat la ciutat i se n'han afegit alguns de nous, senyalitzats amb diferents colors i amb una durada aproximada d’una hora, alguns d’ells estan dividits en més d’un tram i tenen una durada més llarga.

A més d’aquests, a la guia es trobarà altres itineraris vinculats al patrimoni històric de Cornella com: Cada pedra al seu temps que repassa la història local; els escenaris més significatius del Moviment obrer a Cornellà de Llobregat (1962-1977) o el Canal de la Infanta Carlota que segueix el curs que traçava aquest canal de rec al terme municipal de Cornellà, inaugurat el 1819, i que va propiciar l’arribada del regadiu a l’agricultura, prenent les aigües del riu Llobregat.

La guia també para atenció al patrimoni natural, sent el riu Llobregat el principal valor de la ciutat, però no l’únic, ja que en els darrers anys s’ha fet un esforç des del consistori per guanyar espais verds a través del projecte Cornellà Natura. Per conèixer aquest entorn natural trobareu propostes com l’itinerari botànic del parc Can Mercader per descobrir la diversitat d’espècies vegetals que donen al parc la singular estètica de jardí romàntic. I si seguim la ruta marcada pels camins de la ribera del riu Llobregat podreu observar la biodiversitat d’exemplars de flora i fauna d’aquest paratge natural, fins i tot, enllaçar amb la ruta del Parc Agrari del Baix Llobregat i passejar entre camps, canals i masies: un important patrimoni cultural i ecològic.

Jornada per caminar

Diumenge 19 de març a la plaça d'Europa, coincidint amb el dia Europeu per a la prevenció de risc cardiovascular, es realitzaran una sèrie d'activitats adreçades a tots els públics per donar a conèixer la nova guia de circuits urbans i fomentar la pràctica de l’exercici saludable. Al llarg del matí, entre les 10 i les 14 hores, hi haurà una sessió de gimnàstica Ànim 10 i una sessió de Zumba. També es podrà començar a caminar per la ciutat i descobrir-ne racons amagats, posant en pràctica algun dels itineraris recollits a la guia per als quals caldrà inscripció prèvia.

Redacció / Foto Habitalia

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
140

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix