Sant Boi acull un concert solidari del pianista sirià-palestí Aeham Ahmad

Arriba també la setena edició del Rubrifolkum-El Tradicionàrius del Baix Llobregat

Aquest 5 de març tindrà lloc a l’Escola de Música Blai Net de Sant Boi de Llobregat un concert solidari d’Aeham Ahmad, músic sirià-palestí conegut com 'el pianista del camp de refugiats de Yarmouk' . És una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau (ACP) i l'Ajuntament que té com a principal objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la situació de les persones afectades per la guerra de Síria que arriben a Europa buscant refugi.

El concert s’emmarca en la Campanya d’Acció Humanitària amb les Persones Refugiades a Jordània i el Líban El concert té entrada lliure i les persones assistents hi podran aportar un donatiu voluntari. Una part de la recaptació anirà destinada a incrementar el fons assignat a la campanya de l'entitat i una altra part es destinarà a la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, que gestiona l'acollida de les persones refugiades a la ciutat de Sant Boi.

El Rubrifolkum

Com ja comença a ser tradició Sant Boi s'omple de folk el segon cap de setmana del més de març. I és que el Rubrifolkum-El Tradicionàrius del Baix Llobregat celebra aquest 2017 la seva setena edició i ho fa amb un cartell de luxe amb el gaiter irlandès Jarlath Henderson com a estrella convidada. El Rubrifolkum és iniciativa de l'associació musical Qui hi ha? amb la col·laboració d'institucions, entitats i petites empreses de la ciutat. 

El Rubrifolkum s'allarga enguany a tres dies: 9 , 10 i 11 de març. I visita nous racons santboians fent-los partícips d'aquesta festa folk. El certamen es va estrenar amb la Nit golfa a la Masia de Sant Boi amb l'animat folk irlandès i pirata d'El Pony Pisador.

Divendres 10 al vespre destaca com a novetat el Cercatasques de glosa que portarà a quatre bars de Sant Boi la cançó improvisada. Pau Benítez i  l'Alexandre Nebot a la glosa i una orquestrina formada per l'ocasió aniran recorrent el nucli antic sortint de La Masia ( Rambla Rafael Casanova n 28), passant pels bars del carrer major Bar Knaya, el Bar Major 41 tot acabant al Bar de Cal Ninyo i enfilar cap a la nit de Ball Folk que donarà inici al festival.

La nit de divendres 10 i al teatre de Cal Ninyo (c/major 43) serà el torn del ball folk amb Mirabèl (22h) , un grup que ens transportarà a un ball de plaça de la veïna Occitània. Tot seguit tres joves pirinencs de nom Brot ens faran ballar amb les seves peces de composició pròpia.

jarlath henderson band

Dissabte 11 serà una gran nit de Saint Patricks a Sant Boi. I és que el gran gaiter irlandès Jarlath Henderson farà el primer concert a Catalunya encapçalant el seu trio. Un concert exclusiu i únic en què presentarà les peces del seu primer disc en solitari: “Hearts Broken, Heads Turned”. Això serà a les 23:30 de la nit i anirà precedit d'una sessió de música irlandesa al Bar de Cal Ninyo (20h), d'un taller de balls irlandesos col·lectius a càrrec de Nuala Irish Dancers (21h) i del concert de música irlandesa del grup Far (22h), un quintet que per l'ocasió prepara un concert de tribut al gran grup irlandès Lúnasa.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat-Aeham Ahmad

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix