Es presenta la 166a Fira de la Candelera de Molins de Rei

L’edició d’enguany se celebrarà del 3 al 5 de febrer, amb 900 expositors i la visita d’unes 300.000 persones

La Sala Punt de Comerç del Mercat Municipal de Molins de Rei va ser l’escenari ahir de la presentació per part de l’equip de Govern de les principals novetats de la 166a Fira de la Candelera que tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de febrer. A l’acte hi van ser presents l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, i el regidor de la Fira, Ramon Sánchez.

“La Fira de la Candelera s’ha anat renovant al llarg dels anys, però sempre sense perdre els seus orígens. És el gran aparador econòmic de la vila i el comerç s’aboca plenament. Els molinencs estem molt orgullosos de ser els amfitrions dels milers de persones que ens visitaran aquests dies”, va explicar l’alcalde Joan Ramon Casals a la roda de premsa de la presentació de l’edició d’aquest any. D’altra banda, el tinent d’alcalde, Xavi Paz, considera que “per als molinencs i molinenques és una gran festa encara que tingui una difusió més enllà del municipi. Donem a conèixer la nostra vitalitat i és una manera d’obrir-se al nostre entorn i fer, a més país”. I el regidor de la Fira, Ramon Sánchez, explica que és prioritari “no perdre de vista que és molt important mantenir la qualitat que s’ofereix al visitant. I és per això que molta gent s’aboca a què any rere any intentem que la gent i les famílies tornin a venir a la Fira i penso que ho aconseguim.”

Novetats

Entre les novetats de l’edició d’enguany hi ha la creació d’una nova web, que millora la imatge externa de la Fira, la fa més accessible a qualsevol dispositiu mòbil, disposa d’estadístiques d’ús amb profunditat per saber quantes persones s’ha connectat, des d’on o quins continguts han consultat i potenciar l’ús de les xarxes socials: Facebook, You Tube, Twitter i Instagram.

També hi haurà dos nous espais informatius per donar la benvinguda als visitants, amb l’horari de 10 a 21 hores. També es crea la Fira de la Natura, que presentarà una àmplia oferta de productes i serveis vinculats a la natura, entre els quals l’oci a la natura. Enguany s’incorpora una novetat i és que cada any es convidarà una fira diferent de la Candelera “per tal de crear sinergies i reforçar la qualitat i imatge de la Fira”, segons explica Ramon Sánchez. En aquesta edició s’ha convidat a la Fira de l’Avet d’Espinelves.

fira planter 1 gran

A la plaça del Palau, els infants podran experimentar a petita escala com es viu la Fira de la Candelera: la Fira Kids. També hi haurà jocs i activitats medievals. Mentrestant, a la plaça de la Creu serà escenari dels tastets musicals. Petites actuacions musicals en directe en clau acústica d’artistes tant del municipi com de fora i de diferents estils.

A la fira de l’Automòbil hi haurà una zona de promoció dels cotxes elèctrics, i també està previst la realització de la mostra d’oficis antics i de tècniques noves de construcció. Durant els dos dies es farà una peça de volta catalana inspirada en l’edifici de la Federació Obrera.

D’altra banda, el plat més tradicional de la Fira es renova. Enguany, a banda dels cursos de coradella tradicional, es podrà triar l’opció d’aprendre a fer una coradella innovadora, més lleugera i adaptada als gustos actuals. També hi haurà un taller d’aprofitament alimentari. L’objectiu és conscienciar a la població del malbaratament alimentari i ensenyar a cuinar aprofitant.

Enguany, el concert solidari de recollida de diners per a l’Associació de Suport als Infants de Molins de Rei, els destinarà al projecte de remodelació de la planta d’oncologia i hematologia pediàtrica de l’hospital maternoinfantil de la Vall d’Hebron. El concert anirà a càrrec del grup vocal Giovinetto i com a teloners, el grup Gospel Feelings.

candelera 2

L’organització també ha realitzat canvis d’ubicació de diferents actes. El 31è Concurs de Cartells de la 166a Fira de la Candelera es farà a la sala d’exposicions de Ca n’Ametller; i els tastos i maridatges (tast d’olis i degustació de diferents varietats de tomàquets, tas de cerveses, maridatge de vins i dels formatges guanyadors de l’edició 2016 a la Fira de Sant Ermengol, maridatge de cava i varietat de torrons, tast de còctels i ginebres exclusives) a la sala Gòtica.

APP, transport i aparcament

Es manté el servei de wifi gratuït en tres punts de la Fira. També es manté la transmissió via web a través d’una càmera 360 graus, així com la zona de Food Trucks.

A més, per quart any consecutiu el servei d’autobusos de la Fira que habitualment permet accedir al recinte firal des dels barris de muntanya i del polígon El Pla es reforça un cop més amb un tercer bus llançadora des del polígon Riera del Molí.

Es seguirà amb l’ampliació les places d’aparcament habilitant la carretera a l’alçada del polígon El Pla. A més, com cada any, s’habilitarà una zona d’aparcaments per a persones amb discapacitat.

Dades

La Fira de la Candelera ha adquierit amb els anys una magnitud extraordinària. L’edició del 2017 té un pressupost de 516.117,37 euros i està previst al voltant del 900 expositors, amb una extensió de més de 45.000 metres quadrats (5 hectàrees, com 5 camps de futbol junts). L’Ajuntament té previst que més de 300.000 persones visitaran la fira que tindrà un impacte econòmic de 7,6 milions d’euros.

Redacció / Fotos: LPdB-Fira Candelera

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix