La Mostra i Festa Major d'Hivern de Sant Vicenç ja té programa d’actes

La trenta-tresena edició se celebrarà del 20 al 23 de gener i acollirà prop de 150 activitats

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha donat a conèixer el programa de la 33a Mostra Comercial i Agrícola i la Festa Major d’Hivern 2017. El consistori baixllobregatí ha editat un programa amb propostes culturals, gastronòmiques, lúdiques i comercials en una edició on pren especial protagonisme la vessant més social i intercultural.

La inauguració oficial de la Mostra 2017 serà a càrrec de l’alcaldessa Maite Aymerich i tindrà lloc el divendres 20, a les 20 h, a l’estand institucional de la plaça de la Vila. Les primeres activitats, però, començaran el proper dissabte 14, amb la inauguració de la nau d’entitats, a les 12 h. El programa d’actes es tanca dimarts 24, al Forn Romà, amb els Versos andalusos, la tradicional lectura de poemes sobre Andalusia amb guitarra i cante jondo.

Cuina en directe

L’edició d’enguany consolida l’espai de la Cuina en directe, en el qual es reproduiran les receptes que inclou el calendari municipal, dedicat a la cuina i la diversitat de cultures que aglutina la localitat. A més, la Festa Major coincidirà el 21 de gener amb el Dia Europeu de la Mediació i s’organitzaran activitats i xerrades al voltant de la gestió de conflictes.

D’altra banda, el mestre cuiner Josep Lladonosa, Creu de Sant Jordi per la seva tasca de difusió de la cultura del menjar a Catalunya, participarà de nou a la Mostra, amb la xerrada “Les influències de les migracions en la cuina catalana”. A banda, la Mostra inclourà l’exposició “Josep Lladonosa, cuiner de cuiners”, sobre la vida i obra del mestre cuiner català. A més, restauradors i restauradores de Sant Vicenç dels Horts elaboraran a l’espai de Cuina en directe diverses receptes d’”El Gran Llibre de la Cuina Catalana”, de Josep Lladonosa, amb producte de temporada de l’horta de Sant Vicenç dels Horts.

Activitats

Dissabte 21 i diumenge 22 aglutinaran el principal gruix d’activitats de la Mostra Comercial i Agrícola i Festa Major d’Hivern, amb espais de referència com l’Exposició hortofructícola i d’eines antigues, a càrrec dels pagesos de Sant Vicenç dels Horts, la mostra de l’època moderna L’Era del Baró, amb la participació d’entitats i comerços locals i activitats com l’exposició i Concurs Ràpid de Diorames de Playmobil, la calçotada i botifarrada populars, la Marató de donació de sang o el Concurs de Pintura Ràpida, d’entre un amplíssim ventall de propostes per a tots els gustos i totes les edats.

Redacció / Foto: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
134

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix