Es presenta un llibre sobre la societat feudal al delta dels segles VI a XI

Jordi Gibert n’és l’autor i l'obra és resultat de la Beca Jaume Codina de recerca d’història local de 2013

L’arqueòleg i historiador, Jordi Gibert, va presentar al Cèntric del Prat de Llobregat el seu llibre "A l’ombra de Barchinona. Antecedents i gènesi de la societat feudal a l’entorn del delta del Llobregat (segles VI-XI)". Aquesta obra és fruit de la Beca Jaume Codina de recerca que va obtenir el pratenc, i que l’Ajuntament atorga a projectes de recerca que fa referència a la història local. El llibre tracta del període de formació del territori del Prat i de l’inici del seu poblament, una època que no comptava fins ara amb un estudi monogràfic. El llibre es podrè consultar a través del web de l’arxiu municipal de l’ajuntament on apareixen els anteriors projectes guanyadors.

“L’estudi que faig se centra en l’Alta Edat Mitjana, i explica el que passa després de la caiguda de l’imperi romà en el marc de la formació del Delta del Llobregat. La gràcia és que al principi no hi havia delta”, explica Gibert.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix