L'històric Artesà del Prat es remodelarà i reobrirà com a teatre

Es preveu que les tasques de condicionament es perllonguin durant quatre anys

La Comissió territorial d’urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona,  presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat definitivament aquest dimecres el Pla especial que permetrà remodelar i reobrir com a teatre l’històric Artesà del Prat de Llobregat.

L’equipament va ser construït a principis del segle XX per l’entitat cultural i recreativa Societat Centre Artesà. Situat al centre històric del municipi, ocupa una superfície de 5.030 m2 i es troba parcialment en desús, només amb el bar i el jardí en funcionament. Alguns dels seus elements, com les façanes i les cobertes del casino, la façana del vestíbul d’accés per l’oest i el jardí que envolta l’edifici, estan protegits. El conjunt està classificat com a edifici d’interès històric-artístic.

Una inversió de 12 milions

L’Ajuntament del Prat de Llobregat impulsa un projecte per remodelar l’equipament amb les infraestructures adients per reobrir-lo com a teatre adaptat a les necessitats actuals, amb un ús complementari de restauració. Es preveu que les tasques de condicionament es perllonguin durant quatre anys, amb una inversió municipal aproximada de 12 milions.

El Pla delimita el perímetre del conjunt i fixa el volum màxim que podran tenir les noves edificacions que s’hi construiran. Així, la caixa escènica arribarà als 21 metres d’alçada; la platea, als 14 metres i l’edifici situat en la façana sud, als 5 metres. Les construccions que estiguin a tocar de la resta de l’illa no podran sobrepassar els 10,5 metres d’alçada.

Igualment, el document ajusta l’àmbit del jardí lateral, que dóna al carrer Centre, fixant una amplada mínima de 10 metres i allargant-lo fins al carrer del pintor Isidre Nonell. Per acabar, a més dels elements inclosos en el Pla de patrimoni, es protegeix l’arbrat existent, la condició d’espai tancat del jardí i el paviment permeable del mateix.

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix