Collbató celebrarà el I Festival de Músiques Amadeu Vives

El certamen també serà un punt de trobada de “Les Músiques”, un marc per oferir concerts de qualitat d’autors consolidats i noves promeses, d’un ampli ventall de gèneres i formats

Des del divendres 11 a diumenge 13 de novembre, Collbató celebrarà la primera edició del Festival de Músiques Amadeu Vives per honorar la figura i l‘obra del compositor collbatoní, conegut per la seva obra lírica i cofundador de l’Orfeó Català. El festival oferirà noves propostes musicals de qualitat, com el nou espectacle “Irredents”, de Roger Mas, i un concert-homenatge que se celebrarà a l’Església de Sant Corneli, on va ser batejat Amadeu Vives.

El certamen també serà un punt de trobada de “Les Músiques”; un marc per oferir concerts de qualitat d’autors consolidats i noves promeses, d’un ampli ventall de gèneres i formats. El festival esdevé una aposta per la cultura de proximitat, on es vol fer valdre la dimensió humana de les propostes artístiques promogudes des de Collbató, on l’entorn facilita la proximitat entre artista i públic.

Collbató ha decidit recuperar la memòria i obra d’un dels seus personatges més il·lustres, Amadeu Vives, fill de Collbató i figura molt rellevant en el món cultural de finals del Segle XIX i les primeres dècades del Segle XX. El I Festival de Músiques Amadeu Vives respon a la voluntat de generar una proposta cultural per tal de recuperar l'obra del mestre, programant les seves obres, siguin sarsueles, cançó popular o teatre líric.

Músiques de qualitat

El I Festival de Músiques Amadeu Vives neix amb una programació de qualitat amb estils i formats diversos. La primera edició del festival oferirà al públic assistent la següent programació, en espais singulars i amb entrada lliure fins a completar l’aforament:

Divendres 11 de novembre 2016. Molí de l’Oli. 21:00h

Benvinguda al festival. “Música i vi”, amb el cantautor Fabio Canu, que ofereix música country, jazz, blues i soul, en un concert organitzat pel Molí de l’Oli.

Dissabte 12 de novembre 2016. Casinet, 21.00 hores

Roger Mas interpreta “Irredempt”.

Presentació del novè treball de la discografia del cantautor solsoní amb temes interpretats a veu i guitarra, un homenatge als cantautors.

Diumenge 13 de novembre 2016. Església Sant Corneli. 18.00 hores

(Parròquia on va ser batejat Amadeu Vives)

Concert-Homenatge a Amadeu Vives

El Concert-Homenatge se centra en l’obra dels inicis de l’Orfeó Català, de les seves primeres obres de joventut, algunes d’elles per a subsistir de la pobresa i obres també de maduresa com són les quatre i úniques sardanes, escrites d’una volada, però amb l’encert del geni creador. L’obra feta a Catalunya i per a Catalunya és encara molt més extensa i variada (Misses - Obres instrumentals – Peces per a formacions corals vàries – Òperes – Motets religiosos – Harmonitzacions de cançons tradicionals... ).

El concert-homenatge consta de quatre parts: Sardanes per a cobla, obra coral amb orgue i piano, cants per a solista amb piano i orgue, i himnes patriòtics per a cor, cobla i piano. Els intèrprets seran la coral Moixerigues, amb cantaires de Collbató i Esparreguera; la soprano Anna Niebla; la cobla Maricel de Sitges; Montse Giné, al piano; Xavi Jorba, al piano, orgue, arranjaments i adaptacions, i Oriol Plans, a la direcció.

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix