L'església de Sant Esteve Sesrovires celebra 125 anys

Hi ha programats diversos actes culturals i religiosos el 12 i 13 de novembre amb motiu de l’aniversari

Sant Esteve Sesrovires està de celebració. Enguany fa 125 anys de la construcció de l’església del municipi baixllobregatí. Per aquest motiu, el cap de setmana del 12 i del 13 de novembre, se celebrarà l’efemèride amb diversos actes culturals i religiosos.

Activitats previstes

Dissabte 12 de novembre, a les 17.00 hores, a la plaça del Doctor Tarrés, es realitzarà l’acte simbòlic de la plantació de l’arbre del 125è aniversari, amb parlaments i cant en directe. Tot seguint, tindrà lloc l’actuació de les entitats Grup de Dansa Oriental, Entitat Cultural Flamenca, Ses Dansa, Balls en Línia, Som Cabaret, Salto a la Fama, Amor al Arte i Bollywood. A continuació el GIRES desplegarà una pancarta commemorativa del 125è aniversari i de la senyera. I finalment, hi haurà una xocolatada i música ambiental.

Diumenge 13 de novembre, a les 11.30 hores, els actes commemoratius es reprendran amb un ofici religiós a l’església parroquial. El bisbe Agustí Cortés presidirà la Missa solemne d’Acció de Gràcies. L’acte religiós comptarà amb les cançons de la Coral Sant Esteve i amb les ofrenes per part de l’Esbart Dansaire, Ball de Garlandes, Confraria del Sant Crist, el Cor Rociero de Masquefa i els Gegants de Sant Esteve. En acabar la missa, hi haurà sardanes i un vermut a la plaça del Doctor Tarrés. El mateix diumenge, a les 19.00 hores, l’església acollirà el Concert de l’Aniversari, que anirà a càrrec de la Coral Sant Esteve. Els cantants sesrovirencs interpretaran el Magnificat de John Rutter. L’entrada serà gratuïta.

esglesia sant esteve

Construcció

L’actual església es va començar a construir l’any 1889 i va ser beneïda el 13 de novembre de 1891. El nou edifici substituïa l’anterior construcció del segle XVII. En l’obra de la nova església va participar la major part de la població aportant diners o jornals. Josep Domènech i Estapà va ser l’arquitecte responsable d’aixecar una església d’estil mixt neogòtic i neoromànic força eclèctic i de línies neomedievals. Consta d’una nau central major i més alta i dues de laterals amb capelles; l’edifici amb transsepte, absis semicircular i dos campanars flanquejant la porta principal a tramuntana.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix